Kerstbomen

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer met zich mee. In ons tuincentrum kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Het aantal kerstbomen waar u uit kunt kiezen is groter dan ooit! De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken. Wij hebben het grootste assortiment kerstbomen van Zoetermeer! Van mini-kerstboom tot aan de mooiste bomen tot wel 6 meter hebben we op voorraad. Komt u ook langs bij tuincentrum De Driesprong?

KerstshowGa voor een kant-en-klare kerstboom

U kunt dit jaar ook de keuze maken voor een alternatieve kerstboom of een kant-en-klaar versierde kerstboom. Bij elke kerstboom (zonder kluit) wordt gratis ± 30 cm van de basis schoon geschaafd. Zo gaat de boom met gemak de standaard in! Ook kunnen wij met het Easy Fix systeem uw boom kant-en-klaar maken voor de bijpassende standaard.

Kerstverlichting kopen | Tuincentrum De Driesprong Zoetermeer

Top 5 kerstbomen

  1. De Nordmannspar of Kaukasische zilverspar is de meest populaire kerstboom. Hij heeft een mooie piramidevorm, glanzende, donkergroene en stompe naalden, stevige takken die niet snel doorbuigen en hij valt niet snel uit. Daarnaast geurt deze spar heerlijk bij aanraking.
  2. De Servische spar of zilverspar heeft een sierlijke, compacte vorm met afhangende takken, glanzende, grijzig-blauwe en zachte naalden. Ook deze spar geurt lekker en valt niet snel uit.
  3. De edele zilverspar (Picea procera) heeft takken die ook zeer geschikt zijn voor het maken van kerststukjes. Opvallend zijn de zachte, glanzende grijzig-blauwe naalden.
  4. De blauwspar heeft een mooie piramidevorm met uitwaaierende ‘etages’. De blauwspar heeft een mooie blauw-grijze gloed, scherpe naalden en een heerlijke geur. Ook vallen de naalden niet snel uit.
  5. De traditionele kerstspar (Picea abies) is donkergroen en geurt heerlijk, maar heeft prikkende naalden en valt relatief snel uit.

Kerstverlichting kopen | Tuincentrum De Driesprong Zoetermeer

5 Kerstboomtips van ons

  1. Een kerstboom met kluit valt minder snel uit, maar is wel iets duurder dan een boom zonder kluit.
  2. Laat de boom eerst een paar dagen in een garage, schuur of berging wennen aan iets hogere temperaturen.
  3. Zaag bij een kerstboom zonder wortelkluit een stuk van ongeveer vijf centimeter van de stam en plaats de boom direct in water, zodat de boom voldoende water kan opnemen.
  4. Geef de boom regelmatig water. Een grote kerstboom kan door verdamping wel een liter water per dag verbruiken.
  5. Zet de boom niet naast of boven de verwarming of in direct zonlicht, want dan droogt hij sneller uit.

Kerstverlichting kopen | Tuincentrum De Driesprong Zoetermeer

Meer weten over echte kerstbomen? Lees onze tips! Ook voor kerstboomversiering, kerstboomverlichting en Lemax kersthuisjes hoeft u niet verder te zoeken! Want zonder de mooie decoratie is kerst natuurlijk niet compleet!

Ontdek ook de kunstkerstbomen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstshow 2021