Kamerplanten

Kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Grote kamerplanten, kleine kamerplanten, binnenplanten en nog veel meer. Naast het grote assortiment groene kamerplantencactussen tot palmen, bloeiende kamerplanten yucca's en orchideeën, hebben wij bij Tuincentrum de Driesprong natuurlijk ook diverse soorten potgrond en hydrokorrels, zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. Dankzij onze wekelijkse bezoek aan de veiling hebben wij, naast een grote standaard selectie, altijd een afwisselend assortiment unieke kamerplanten. Onze favoriete kamerplanten delen wij ook op Instagram!

Bijzondere kamerplanten


 

Hoe zorg ik het beste voor mijn kamerplanten?

  • Plaats - Kamerplanten houden van licht. Kamerplant soorten met een gekleurd blad houden nog meer van licht dan groene planten. Een plek bij het raam is het beste. Ideaal is een raam op het oosten of westen, zodat ze niet in de felle middagzon staan.
     
  • Grond - Verpot uw kamerplanten elk jaar en neem hiervoor altijd een goede potgrond. Er zijn speciale mengsels voor bijvoorbeeld cactussen, orchideeën en varens. Een kamerplant kun je het beste verpotten in het vroege voorjaar, wanneer het groeiseizoen nog niet begonnen is. 
     
  • Water geven - Sommige kamerplanten hebben veel water nodig. Andere kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten, kunnen met heel weinig water goed verder bloeien. Als de bladeren en stengels slap gaan hangen, is dat meestal een teken van watergebrek. Voor het overige is het een kwestie van goed naar uw planten kijken, dan leert u hun speciale wensen vanzelf kennen. Je kunt regelmatig kamerplanten besproeien met de plantensproeier. Dit stelt bijna iedere kamerplant op prijs! Vooral wanneer de centrale verwarming aan staat. Geef uw planten altijd water op kamertemperatuur en houd bij twijfel de regel aan: beter te weinig water dan teveel.
     
  • Voeding - De meeste planten hebben tijdens het groeiseizoen extra voeding nodig. Bij ons tuincentrum vindt u zowel universele kamerplantenvoeding als speciale meststoffen voor verschillende plantenfamilies.

In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Luchtzuiverende planten

Er zijn veel verschillende kamerplanten die jouw thuis compleet kunnen zuiveren. Maar je kunt jezelf natuurlijk afvragen welke het beste is voor het leefklimaat in jouw eigen huis. Wij helpen je graag wat op weg. Zo is er de Lepelplant. Dit een plant die erg rijk bloeit en makkelijk te verzorgen is. De lepelplant doet daarnaast enorm zijn best om de luchtkwaliteit te verbeteren: de plant is bovendien ideaal om in de woonkamer of op het bureau te plaatsen. Daarnaast heb je de populaire Varens. Een varen staat bekend om zijn uitstraling van rust, gezondheid en luchtzuiverende werking. Vooral de Krulvaren is een keuze waar veel mensen voor kiezen. Naast deze twee populaire soorten luchzuiverende planten, zijn er nog vele anderen. Luchtzuiverende kamerplanten kun je op de werkplek of in de slaapkamer plaatsen. 

Woonplant van de maand

Elke maand kiest het Bloembureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die wordt uitgekozen tot de 'Woonplant van de maand.' Lees hier alles over de woonplant van deze maand.

Meer weten?

Op deze pagina kunt u meer algemene tips lezen over kamerplanten. Op onze afdeling helpen onze kamerplantenexperts u graag met het uitkiezen van de perfecte kamerplant. Verder kunnen wij u helpen bij het oppotten van uw plant en beantwoorden wij graag al uw vragen. Ook kunt u via onze contact pagina vragen stellen. Wij zien u graag in ons tuincentrum in Zoetermeer!

Bloeiende kamerplanten