Kamerplanten

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in ZoetermeerIedereen weet inmiddels wel dat kamerplanten een positief effect hebben. Het huis fleurt er natuurlijk van op en groen is een behoorlijk trendy toevoeging aan uw interieur. Maar dat niet alleen... Groen is gezond, zowel voor uw lichaam als voor uw geest! Uit onderzoek is voortgekomen dat u creatiever en productiever wordt wanneer u zich in een omgeving met veel planten bevindt. Alle reden dus om een kamerplant in huis te halen!
 

Welke plant kiest u?

Kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten: van grote kamerplant tot kleine kamerplant en van luchtzuiverend tot hangend. Naast het grote assortiment groene kamerplantencactussen en vetplanten en bloeiende kamerplanten hebben wij bij tuincentrum de Driesprong natuurlijk ook diverse soorten potgrond en hydrokorrels. Zo kunt u kiezen uit biologische grond of speciale potgrond voor orchideeën, cactussen en varens. Door de bijpassende potterie bent u in één klap verzekerd van de perfecte huisgenoot. Dankzij onze wekelijkse bezoek aan de veiling hebben wij, naast een grote standaard selectie, een altijd afwisselend assortiment unieke, bijzondere en exclusieve kamerplanten. Onze favoriete kamerplanten delen wij ook op Instagram!

Ontdek onze bijzondere kamerplanten


 

Hoe zorg ik het beste voor mijn kamerplanten?

Elke kamerplant heeft zo zijn eigen eigenschappen en dus een specifieke verzorging nodig. Check dus altijd bij onze medewerkers of op het plantenkaartje waar uw plant blij van wordt. Op onze website hebben wij ook een lijstje gemaakt met makkelijk te verzorgen kamerplanten. Er zijn altijd een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als het op kamerplanten aankomt. U wilt ze toch immers zo lang mogelijk zien groeien en bloeien!

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

1. Water geven: voor veel mensen is het watergeven het lastigste element aan het levend houden van een kamerplant. Sommige kamerplanten hebben veel water nodig, andere kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten, kunnen met heel weinig water goed groeien. Als de bladeren en stengels slap gaan hangen is dat meestal een teken van watergebrek. Voor het overige is het een kwestie van goed naar uw planten kijken, dan leert u hun speciale wensen vanzelf kennen. U kunt ze regelmatig besproeien met de plantensproeier. Dit stelt bijna iedere kamerplant op prijs! Vooral wanneer de centrale verwarming aan staat, want de droge lucht vinden kamerplanten minder prettig. Geef uw planten altijd water op kamertemperatuur en houd bij twijfel de regel aan: beter te weinig water dan teveel.

2. Standplaats: ook is het belangrijk om uw kamerplant een plek te geven waar deze gelukkig van wordt. De meeste kamerplanten houden van een lichte plek, zonder dat ze direct zonlicht krijgen. Een plekje in de halfschaduw vinden veel kamerplanten ook niet echt een probleem. Kamerplantsoorten met een gekleurd blad vinden een goeie portie daglicht nog nét even wat fijner dan groene planten. Een plek bij het raam op het oosten of westen is daarom het beste. 

3. Grond: verpot uw kamerplanten elk jaar en kies hiervoor altijd de juiste potgrond. Er zijn speciale mengsels voor bijvoorbeeld cactussen, orchideeën en varens. Een kamerplant kunt u het beste verpotten in het vroege voorjaar, wanneer het groeiseizoen nog niet begonnen is. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

4. Voeding: de meeste planten hebben tijdens het groeiseizoen extra voeding nodig. Bij ons tuincentrum vindt u zowel universele kamerplantenvoeding als speciale meststoffen voor verschillende plantenfamilies. Zo zal uw plant nog sneller en mooier groeien. 

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

 

Luchtzuiverende planten

Alle kamerplanten zetten effectief CO2 om in zuurstof, maar er zijn een aantal kamerplanten die een extra gave bezitten: de luchtzuiverende kamerplanten! Omdat ze schadelijke stoffen uit de lucht vissen en ze middels de huidmondjes in de bladeren omzetten in goede stoffen kunnen ze uw binnenklimaat verbeteren. Deze giftige gassen zitten bijvoorbeeld in verf Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeerof schoonmaakmiddelen. Ze verminderen onder andere huidklachten of longproblemen, maar verhogen de productiviteit en de creativiteit. Daarnaast verbeteren deze planten de luchtvochtigheid. Deze luchtzuiverende kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten, maar veelal te herkennen aan wat grotere bladeren. Luchtzuiverende kamerplanten kunt u bijvoorbeeld op de werkplek zetten of in de slaapkamer plaatsen. Ze zullen daar zorgen voor een rustgevende omgeving. Andere luchtzuiverende planten zijn:

 • Spathiphyllum (Lepelplant)
 • Scindapsus
 • Dracaena (Drakenbloedboom)
 • Monstera (Gatenplant)

Kamerplanten trends

Corona heeft ons flink in de greep gehad, maar hopelijk zitten er gezondere tijden aan te komen. Feit is wel dat we veel meer tijd thuis doorbrengen. Met name het thuiswerken gebeurd veel vaker. Het is daarom belangrijk om uw huis zo comfortabel mogelijk in te richten. Fijne woonaccessoires kunnen daarbij helpen, maar ook een flinke portie groen mag niet ontbreken! We hebben allerlei grote, groene, bloeiende, prikkende, hangende en vette planten die uw woonkamer, slaapkamer, keuken en thuiskantoor zullen omtoveren tot een groene oase. De eerder genoemde luchtzuiverende planten kunnen bijdragen aan een gezond binnenklimaat, maar er zijn een groot aantal kamerplanten die tevens zorgen voor een trendy interieur. Dit zijn onze favoriete kamerplanten trends:

 1. Hoe groter hoe beter: een klein plantje op de vensterbank is leuk, maar het mag anno 2021 een stuk pittiger! Planten hoeven niet meer in een klein hoekje te worden weggestopt. Ze mogen als woonobjecten worden beschouwd en een vast onderdeel van uw interieur uitmaken. Grote planten met grote bladeren mogen de eyecatcher van uw huis worden. Kies dan ook een plant die boven de rest uittorent, zoals de Ficus of Strelitzia. 
   
 2. Een plant mag opvallen: een bijzonder randje aan een blad, een grappige steel of een kleurrijke bloem maken een plant tot een opvallende verschijning. Een kamerplant met een in het oog springende verschijning is helemaal trendy. Misschien kiest u wel voor een plant met een opvallende bladtekening, denk bijvoorbeeld aan stippen of streepjes. Haal de Calathea, Medinilla of Alocasia in huis!
   
 3. Hang 'm op: heeft u een wat kleinere woning of gewoonweg te weinig plek om een nieuwe kamerplant neer te zetten? Denk in de hoogte en kies voor een hangende kamerplant! Zet een plant met hangende bladeren op een hoge kast, in de vensterbank of bevestig een haak aan het plafond. Hoe leuk is het effect van de bungelende blaadjes? Hang een aantal planten op voor dat echte urban jungle effect. Denk eens aan de Scindapsus, Hoya of de Aeschynanthus.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

Meer weten?

Op deze pagina kunt u meer algemene tips lezen over kamerplanten. Op onze afdeling helpen onze kamerplantenexperts u graag met het uitkiezen van de perfecte kamerplant. Verder kunnen wij u helpen bij het oppotten van uw plant en beantwoorden wij graag al uw vragen. Ook kunt u via onze contact pagina een vraag stellen. Wij zien u graag in ons tuincentrum in Zoetermeer!