Tuinplanten

Tuinplanten zijn weer in volle overvloed verkrijgbaar in ons tuincentrum te Zoetermeer. Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies!

 

vaste planten zomer vaste planten

 

Populaire tuinplanten bij tuincentrum Zoetermeer

Wie gek is op tuinieren, heeft ongetwijfeld interesse in planten! Of u nu een kleine of grote tuin heeft, het is altijd gezellig en leuk om uw tuin te voorzien van de mooiste tuinplanten. Maar wat zijn nu eigenlijk de populairste planten? Wij hebben voor u een top 3 samengesteld om de keuze voor verschillende tuinplanten makkelijker te maken. Zit uw favoriet er tussen?

 1. Hortensia
  De oh zo populaire hortensia springt er natuurlijk als eerste uit als we het hebben over bloeiende vaste planten. Zoals u misschien wel weet, heeft de hortensia een grote diversiteit aan kleuren zoals: wit, roze, paars, blauw of rood. Bent u een wat rustiger type? Dan is de simpele maar mooie witte hortensia geschikt voor u. Wilt u juist uw tuin een magische tint geven? Ga dan voor paars of roze. Wilt u een échte eyecatcher in de tuin? Dan is een felle kleur zoals blauw of rood de betere keuze. Het planten en verplanten van deze rijkbloeiende tuinplant is heel erg makkelijk. Wanneer uw hortensia eenmaal geplant is, komt het snoeien om de hoek kijken. 
   
 2. Lavendel
  Vlinders, bijen en hommels, een mediterraan gevoel en een heerlijke geur.. is dat niet heerlijk? Met lavendel brengt u een oase van rust in uw tuin aan. Lavendel is namelijk een mooie, bloeiende vaste plant met een diep paarse kleur. De bloemen hebben verschillende vormen. Van het voorjaar tot de late zomer geeft de Lavendel kleur en geur aan uw tuin. Hierdoor heeft u dus jarenlang plezier van de paarse bloei. De aren van de lavendel kunt u bovendien gebruiken in bloemstukjes of als bosjes bij elkaar binden om zo het huis te decoreren. Bekijk ook eens onze sfeer & cadeau afdeling. 
   
 3. Camellia
  Bent u gek op kleur? Dan is de Camellia of ook wel Japanse Roos, de perfecte tuinplant voor u. Dit is een sierlijke struik met een lange en uitbundige bloei van roosachtige bloemen. De bloemen kleuren verschillen van lila, rood, roze en neutraal wit. Wees ook creatief en zet een Camellia ook gezellig in een pot op uw balkon of terras. Aangezien deze bloeiende vaste plant goed winterhard is, geniet u ieder jaar opnieuw van prachtige bloemen.

 bij- en vlinderlokkende planten buitenplanten helleborus Zoetermeer

Tuinplanten in Zoetermeer

Tuincentrum Zoetermeer heeft de mooiste tuinplanten en kamerplanten voor u klaar staan. Kom gezellig langs en laat u ook inspireren, of u nu bloembollen, heesters, eenjarige planten of klimplanten wilt, alles is te vinden! Uiteraard is niet iedere plant geschikt voor in de tuin. Zo willen sommige tuinplanten bijvoorbeeld graag in de kleigrond staan & andere tuinplanten doen het juist beter op zand. Loop langs een van werknemers en vraag advies. Wij hebben een enorm divers tuinplant aanbod daarom zit er altijd wel wat voor u bij. Ook voor rozen, kuipplanten en coniferen hoeft u niet verder te zoeken.

Bekijk tuinmeubelen