Grond- en meststoffen

Onder deze categorie vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Welken soorten meststoffen zijn er?

In principe kun je twee soorten meststoffen uit elkaar houden: kunstmest en organisch mest. Wij leggen het verschil aan je uit!

  1. Kunstmest
    De naam zegt het eigenlijk al: kunstmest zijn stoffen die kunstmatig zijn. Bij planten werkt dit enorm snel en de groei wordt goed versterkt. Als je dus opzoek bent naar een snelle oplossing, dan is kunstmest ideaal. Het nadeel van kunstmest is dat het minder lang werkt dan organische mest. Verder is het belangrijk om niet te veel kunstmest te gebruiken, anders kunnen de wortels namelijk verbranden. 
     
  2. Organisch mest
    Organische meststoffen bestaan uit grondstoffen direct uit de natuur. Dit soort meststof wordt door de planten minder snel opgenomen, maar werkt wel vaak iets effectiever. De mest wordt in de grond eerst afgebroken tot verschillende mineralen en worden vervolgens later door de planten opgenomen.

Welken soorten meststoffen zijn er?

Meststoffen zijn ideaal om de tuin te bemesten

Een plant heeft net als een mens liefde en voeding nodig om gelukkig te worden. Tuinplanten halen hun bloei- en groei energie uit de bodem, dus het is belangrijk om de bodem te voorzien van extra bemesting en grondstoffen. Wij raden daarom aan om minstens één keer per jaar de tuin te bemesten om te voorkomen dat de grond arm wordt. Zo blijven de tuinplanten blij en heb je daar een prachtige tuin voor terug! Veel mensen komen naar ons toe met de vraag ''Wanneer kan ik het beste de tuin bemesten?'' - Het antwoord daarop is in het voorjaar! Dit komt omdat veel planten in de tuin zich dan opnieuw gaan ontwikkelen en daarvoor een extra oppepper kunnen gebruiken.

Meststoffen kopen nabij Zoetermeer

Wij bieden volop meststoffen en grondstoffen aan om jouw tuin weer fris en fruitig te maken. Kom gezellig bij ons langs in Zoetermeer en ontdek het gehele assortiment. Ook kunt u direct inspiratie opdoen bij onze tuingereedschap en tuinmeubel afdeling om de tuin helemaal af te maken!