Potterie

Planten in potten, manden en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. In onze potterie hebben wij een ruim aanbod aan potten die ervoor zorgen dat de verzorging van uw planten makkelijk verloopt. Wij verkopen potten van  de volgende materialen:

Glas

In onze glazen potten kunt u gemakkelijk bloemen of planten die weinig grond nodig hebben kwijt. Wij verkopen potten met helder glas voor een wat luxere uitstraling, maar ook verkopen wij gerecycled glaswerk voor een stoere en wat robuuste uitstraling. Kom langs in onze potterie en bekijk welk glaswerk het beste bij uw interieur past.

Keramiek

Ons aanbod keramiek bestaat uit potten voor binnen en buiten. De buitenpotten hebben vaak een grovere uitstraling dan het binnenkeramiek. Als u voor een keramieken pot gaat is het een voordeel als deze geglazuurd is, dan is deze namelijk waterdicht en vocht- en weerbestendig. Terracotta is een van de meest bekende en gekochte soort keramiek. Terracotta potten zijn er in klein en groot en van goedkoop tot duur. Een voordeel van de vaak wat duurdere terracotta potten is dat deze 's winters minder snel stuk vriezen. Leuk aan de terracotta potten is u dat ze gemakkelijk een uiterlijk kan geven wat bij u past, ze zijn namelijk makkelijk te verven.

Kunststof

Kunststof potten  hebben misschien een compleet ander uiterlijk dan een pot van keramiek, maar ook de kunststof potten hebben veel voordelen. De kunststof potten zijn erg licht en dus makkelijk verplaatsbaar. Ook is kunststof niet breekbaar en weer- en vochtbestendig. De potten kunnen op tal van manieren schoongemaakt worden omdat ze bestand zijn tegen chemische middelen. Een rip om te voorkomen dat uw kunststof pot wegwaait: leg wat steentjes onderin de pot om deze te verzwaren.

Zink

Bent u op zoek naar een pot met een stoere uitstraling? Dan is een zinken pot een goede keuze. U kunt kiezen uit verschillende soorten zinken potten zoals glanzend, mat, oud grijs of zwart. Zink is een licht materiaal waardoor de potten makkelijk te verplaatsen zijn. Een nadeel van een zinken pot is dat deze warmte en kou niet goed kan isoleren. Om te voorkomen dat de wortels van de plant bevriezen of verbranden kunt u de bodem van uw zinken pot bekleden met noppenfolie. Zink is een materiaal dat jaren meegaat, een echte investering voor uw tuin dus!

Mandwerk

Mandwerk staat in vrijwel ieder interieur goed. Manden in huis geven een landelijke uitstraling waardoor er snel sfeer ontstaat in huis. Meer en deel van de manden die wij verkopen zijn gemaakt van wilgentenen en van de binnenkant  gevoerd met plastic. Voor het mooiste mandwerk in verschillende soorten en maten bent u bij tuin- en plantencentrum de Driesprong aan het juiste adres!

Vragen over ons aanbod potten

Mocht u vragen hebben over ons aanbod potten en manden, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook bent u van harte welkom in ons tuincentrum in Zoetermeer nabij Den Haag, Rotterdam en Gouda. Onze medewerkers staan hier zeven dagen per week voor u klaar.