Knaagdieren

Knaagdieren zoals konijnen, hamsters en ratjes hebben goede verzorging nodig en ook hier geldt het spreekwoord: bezint eer, gij begint! Een lief konijntje is zo gekocht, maar vraagt wel iedere dag de aandacht. Wij hebben zowel vaste hokken of looprennen. Voor hamsters en cavia's zijn er mooie hokken eventueel uit te breiden met speeltjes in de vorm van looptunnels en draaimolens.

Konijn kopen / verzorging van konijnen

Konijnen zijn vrij intelligente groepsdieren en daarom is het belangrijk dat konijntjes een leuke én uitdagende leefomgeving hebben. Denk hierbij aan voldoende knaag-, graaf, speel, scheur- en renmogelijkheden.

Huisvesting voor konijn

Zoals u misschien wel weet, zijn konijnen van nature buitendieren en daarom zitten ze ook het liefst buiten. Wanneer u konijnen buiten houdt, kunt u ze in de wintermaanden ook buiten houden zolang ze voldoende beschutting en stro in het nachthok hebben. Het is wel belangrijk uw konijnen nooit alleen los in de tuin te laten, blijf hier altijd zicht op hebben. Ze kunnen misschien wel lekker de ruimte hebben, maar ze ontsnappen sneller dan u denkt. Daarnaast  is het belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van het konijnenhok. De minimale oppervlakte voor een konijnenhok voor twee konijnen is twee m2. Er zijn overdekte rennen te koop die aan het hok bevestigd kunnen worden waardoor uw konijnen altijd de benen kunnen strekken als u niet thuis bent. Houdt u liever uw konijnen binnen? Zorg er dan voor dat het hok (per konijn!) minimaal 60 x 120 x 70 cm is en zorg er ook voor dat de konijnen een aantal keer los kunnen lopen in huis.

  Tuincentrum te Zoeterwoude, Benthuizen, Moerkapelle, Rokkeveen, Pijnacker

Verzorging konijn

Konijnen zijn erg schone dieren en zullen hun behoefte voornamelijk op één plek doen, op het ‘konijnentoilet’. Door in het hok een waterdichte bak te plaatsen kan het gemakkelijk schoon gehouden worden en blijft de rest van het hok netjes.

Schoonmaaktips

 • Maak de kooi tenminste één keer in de week helemaal schoon
 • Maak het ontlastingshoekje en het etensbakje dagelijks schoon
 • Maak de drinkfles elke week schoon

Wij verkopen o.a.:


Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Zoetermeer met alles voor uw hamster, cavia of konijn! Ook verkopen wij alles voor uw hond, kat, vis en vogel. Dus woont in de omgeving van Pijnacker, Benthuizen, Stompwijk, Voorschoten of Gouda? Kom dan gezellig langs!

Producten voor Knaagdieren

 • Bodembedekking

  Voor knaagdieren. Combineer uit houtvezel hooi en stro.

  Houtvezel per stuk 5,95
  Stro per stuk 5,95
  Hooi per stuk 6,25

   

  2 voor 9,99
 • Bodembedekking voor knaagdieren

  Gemaakt van>99% gerecycled papier zonder toevoegingen of chemicaliën! Geschikt voor knaag- en andere kleine dieren. Zorgt voor een natuurlijke insluiting van geuren en is licht van gewicht voor makkelijk gebruik.

  Back-2-Nature
  Per stuk 19,99 2 voor 29,99