Douglashout

Douglashout is een sterke, duurzame en sfeervolle houtsoort. Dit zorgt voor een veelzijdige toepassing! Ons assortiment Douglashout bestaat uit palen, planken en schuttingen. Voor elk project is er dus genoeg keuze! Douglashout is uitermate geschikt voor onder andere schuttingen, pergola's, schuren, vlonders en overkappingen. Ontdek ons online assortiment of kom langs in onze showroom in Zoetermeer!

Hoe lang gaat Douglashout mee?

Douglashout heeft duurzaamheidsklasse 3 en is daarmee één van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Dit betekent dat het hout onbehandeld 10 tot 15 jaar meegaat (boven de grond). Het Douglashout bestaat uit een hoog percentage kernhout. Na droging zal Douglashout steeds harden worden. Dit betekent dat het in het begin makkelijk te verwerken is en later harder en sterker wordt. Geschaafd Douglashout is teruggedroogd tot ±18%, wat inhoudt dat er veel minder scheurvormingen zullen ontstaan.

Douglashout behandelen

Om het Douglashout nog langer mee te laten gaan, is het aan te raden om jouw houtproduct te behandelen. Naast het verlengen van de levensduur van Douglashout behoud je door te beitsen of impregneren ook de warme kleur van het hout. Zo blijft jouw Douglasproduct net zo mooi als de dag van aanschaf! Zonder behandeling zal Douglashout verkleuren naar een blauwe/grijze tint. Je kunt bij de behandeling van Douglashout kiezen voor beitsen, oliën of verven. Hoe je dat het beste kunt doen en welke producten je hiervoor kunt gebruiken, vind je op onze pagina over tuinbeits

Tuinschermen kopen | Tuincentrum de Driesprong

Toon filter Verberg filter

Filter producten

1 - 25 van 25 producten