Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's.

Tuinplanten


 

Twee soorten klimplanten

Over het algemeen zijn klimplanten te verdelen in twee verschillende soorten: rankende klimplanten en zelfhechtende klimplanten. Wij leggen het verschil vandaag aan je uit!

  • Rankende klimplanten - Deze soorten klimplanten hebben genoeg steun nodig om goed te kunnen groeien. De klimplanten draaien zich als het ware ergens omheen en op die manier creëren ze hun houdvast. 
  • Zelfhechtende klimplanten - Daartegenover staan de zelfhechtende klimplanten. De naam zegt het eigenlijk al, maar deze klimplanten zoeken zelf hun weg tijdens het groeien. De wortels van de zelfhechtende klimplanten zullen zich vastzetten aan de muur of schutting en kunnen op deze manier verder groeien.

Klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen. Wil je meer weten over de Clematis? Check dan ons verzorgingstips hier. Wij hebben een top 5 klimplanten voor je opgesteld:

  1. Klimop - Met haar hartvormige, donkergroene of bonte blad is deze winterharde klimplant een kleurrijke aanvulling in uw tuin.
  2. Bosrank - Deze klimplant kan wel zo'n 2,5 meter hoog worden!
  3. Toscaanse jasmijn - Ontdek de prachtige witte, stervormige bloemen van deze unieke klimplant.
  4. Kamperfoelie - Vanaf mei bloeit de kamperfoelie al met prachtige bloemen.
  5. Klimhortensia - De pluim klimhortensia kan tot wel 10 meter hoog worden.

klimplant kopen

Groenblijvende klimplanten

De bekendste groenblijvende klimplant is de klimop (Hedera). Deze is verkrijgbaar in veel verschillend maten en kleuren. Andere groenblijvende klimplanten zijn de toscaanse jasmijn, kamperfoelie, Clematis armandii en de winterjasmijn.

top kwaliteit klimplanten en rozen 

Een groene pergola

Wat is er leuker dan een pergola waar bloemen of fruit onder hangt? Ideale klimplanten hiervoor zijn de kiwi, druif en blauwe regen. Ook geurende planten zijn erg geschikt! Zo ruik je de heerlijke geur als je onder de pergola zit of er onderdoor loopt. Geurende klimplanten zijn bijvoorbeeld de toscaanse jasmijn en de kamerfoelie.

Groot assortiment klimplanten en rozen

Naast klimplanten verkopen wij ook klimplantenrekken. Kom rustig langs om ons uitgebreide assortiment planten en benodigdheden te bekijken. Klimplanten scheppen een landelijke sfeer, bedekken lelijke muren, geven schaduw en zorgen voor natuurlijke scheidingen. Bent u ook enthousiast geworden? Kom gezellig langs en bekijk alle rozen en klimplanten in het echt.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten