Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de vaste planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere vaste planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.

Alle soorten

Op onze afdeling vaste planten zijn veel planten op soort gesorteerd. Verschillende categorieën zijn:

  • schaduwplanten
  • vlinderlokkers
  • gele bloemen
  • paarse bloemen
  • witte bloemen
  • zomerbloeiers 
  • en meer!

vaste planten vaste planten zoetermeer

Combineren

Vaste planten komen het beste tot hun recht in groepjes. Een groepje dezelfde vaste planten combineert u met groepjes van andere soorten. U kunt de vaste planten zo uitkiezen dat u het hele seizoen kleur in de tuin heeft. Houd u ook rekening met de hoogte van de plant. In borders plant u de lage soorten vooraan (tot 40 cm), dan de middelhoge planten (tot 1 meter) en achteraan de planten die hoger worden dan 1 meter. Zo kunt u al uw planten goed zien. 

Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. 

Bij- en vlinderlokkende planten

Bijen en vlinders zijn gek op vaste planten. Vlinderlokkende vaste planten zijn bijvoorbeeld de vlinderstruik, ijzerhard, beemdkron, damastbloem, hemelsleutel, herfstaster en lavendel. Vergeet niet de bijen ook een handje te helpen! Plant bij lokkende planten op een rustige plek in de tuin. Bijen zijn gek op kattestaart, wederik, pinksterbleom en koninginnekruid, Verbena (IJzerhard), marjolein, vlinderstruik, kattenkruid, zonnehoed en koninginnenkruid. Meer toppers voor vlinders en bijen zijn kruiden als basilicum, bonenkruid, rozemarijn en lavendel.

Naast planten verkopen wij allerlei insectenlokkers waardoor uw tuin favoriet wordt bij insecten.