Eénjarigen en kuipplanten

Eénjarigen worden ook wel perkplanten of perkgoed genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang. De petunia, geranium, cosma en vlijtig liesje zijn echte zomerbloeiers.

Deze planten staan mooi in een plantenbak op het balkon of terras of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Perkplanten kunnen worden geplant na IJsheiligen (rond half mei), zodra het risico op nachtvorst voorbij is. 

Vrolijke en kleurrijke perkplanten

Perkplanten vormen kleurige accenten in de tuin. Denkt u bijvoorbeeld eens aan viooltjes, geraniums en afrikaantjes! Bijna alle perkplanten houden van zon. Maar ook een hoek met wat meer schaduw kan worden opgevrolijkt. Vlijtig liesje, afrikaantje, fuchsia en begonia zijn tevreden met wat meer schaduw.

 

Potten, volle grond of hangmanden

Perkplanten kunnen goed op verschillende manieren in de tuin of op het balkon verwerkt worden. Wij verkopen verschillende soorten voor verschillende doelen:

  • perkplanten voor de zon
  • perkplanten voor de schaduw
  • hangende perkplanten
  • mug- en wespwerende planten

Mediterraanse sferen

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten