Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn een leuke manier om kleur toe te voegen aan elke tuin! Ook met zaden kunt u bloemen toevoegen, maar u kunt ook groentes en kruiden zaaien! 

Zomerbollen om zomers te genieten van een prachttuin

De zomerbollen zoals anemonen, dahlia's, gladiolen zijn éénjarig, deze bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. In het voorjaar (na de vorst) is het tijd om zomerbollen te planten. Deze zijn wat minder bekend dan de voorjaarsbollen maar ontzettend rijkbloeiend! Onder de zomerbollen vallen onder andere deze prachtige tuinplanten:

 • Gladiolen
 • Dahlia's
 • Lelies

Stappenplan zomerbollen planten

Stap voor stap uw zomerbollen planten is heel gemakkelijk, wij hebben voor u een mini stappenplan opgezet:

 1. Koop jouw zomerbollen en plant ze in het voorjaar rond april of mei
 2. Plaats de zomerbollen op een zonnige plaats.
 3. Verwijderd vervolgens onkruid en stenen. Hark de grond ook iets aan.
 4. Plant nu de bollen voorzichtig in de grond, tweemaal zo diep als de bol hoog is.

zomerbollen lelies dahlia

Voorjaarsbollen: plant in de winter, geniet in het voorjaar

Iets om in de winter naar uit te kijken: bloembollen! Voorjaarsbollen zorgen voor een echt lente gevoel in de tuin of op het balkon. De bekendste voorjaarsbollen zijn:

 • Tulpen
 • Hyacinten
 • Narcissen
 • Krokussen
 • Blauwe druifjes

In de herfst kunnen de voorjaarsbollen de grond in zodat u het volgende voorjaar kunt genieten van een prachtige lentetuin. U kunt ze in groepjes planten, of verdeel ze hier en daar over de tuin. Denk ook eens na welke plekken het het voorjaar een goede kleurboost kunnen gebruiken, zoals onder een bladverliezende haag. Wilt u meer weten over het planten van bloembollen? Lees dat dit artikel eens op onze website! U kunt naast het planten van bollen in de volle grond ook prima bollen planten in potten en bakken. U kunt zelfs meerdere lagen bloembollen combineren! Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 

bloembollen zomerbollen dahlia lelie 

Zaden

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.