Elektrische barbecue

Met een elektrische barbecue profiteert u van het ultieme gebruikersgemak. Deze barbecue is snel opgewarmd en gebruiksklaar en de temperatuur is goed onder controle te houden. Populair zijn de wat kleinere modellen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Verder heeft u met de elektrische barbecue een minimale rookontwikkeling, dit kan voordelig zijn als u een inpandig balkon heeft of als u slecht tegen rook kunt. In ons tuincentrum bieden wij een ruim assortiment aan diverse types en merken. Kom naar ons tuincentrum in Zoetermeer en kies voor het gemak van een elektrische barbecue. 

Bekijk route

 


Elektrische bbq kopen doet u bij de Driesprong

Of u nu op zoek bent naar een goedkope gas bbq of liever een elektrische barbecue heeft van een top merk: u gaat het allemaal vinden bij ons in het tuincentrum. Het gemak van een elektrische BBQ brengt vele voordelen met zich mee! U steekt de stekker in het stopcontact, draait aan een knop en voilà het barbecueën kan beginnen. Het aansteken van een elektrische barbecue gaat minstens 2 keer zo snel als bij een houtskoolbarbecue. Sommige barbecues worden geleverd met een waterbak onder het grillrooster. Deze kunt u vullen met water zodat het vet niet van het vlees afdruppelt op het verwarmingselement.

Op welke elementen moet u letten bij het kopen van een elektrische BBQ?

Er zijn enorm veel verschillende soorten en merken barbecues te koop bij ons in Zoetermeer. Vroeger werd meestal gebarbecued op houtskool, maar nu zijn er tal van gasbarbecues en elektrische barbecues te vinden. Dit vraagt uiteraard ook een ommekeer in het denken en bereiden van de typische barbecue recepten. Maar op wat moet u nu eigenlijk letten bij het kopen van een barbecue?

  1. Wij raden u altijd aan om naar het wattage te kijken, dit vormt het vermogen van de barbecue. Heeft uw barbecue een hoger vermogen? Dan kunt u bijvoorbeeld al binnen enkele minuten beginnen met barbecueën op de juiste temperatuur.
  2. Houd er rekening mee dat niet elke elektrische BBQ met deksel komt. Kies daarom altijd voor een variant mét deksel of koop er een deksel bij. Hierdoor kunt u namelijk ook de indirecte grillmethode gebruiken.
  3. Een stevig onderstel doet wonderen! Zorg er trouwens ook voor dat het grillrooster in uw vaatwasser past om het schoonmaken iets makkelijker te maken. 
  4. U kunt ook af en toe een zakje rookhout kopen. Door bijvoorbeeld een handjevol brokken of snippers rookhout vochtig te maken, in te pakken in aluminiumfolie, dit pakketje iets open te laten of te voorzien van gaatjes en aan de zijkant op de barbecue te zetten tijdens het grillen, zullen jouw gerechten alsnog de lekkere rooksmaak krijgen die vaak zo gewaardeerd wordt met barbecueën op briketten of houtskool.

elektriche bbq kopen,weber, tafelbarbecue, goedkope gas bbq, gasbbq

De ideale balkon barbecue: de elektrische bbq

Een elektrische barbecue is ideaal voor in de tuin maar al helemaal voor het balkon! Het is u misschien niet ontgaan maar elektrische barbecues zijn over het algemeen erg compact en vormen daarom een ideale kleine barbecue voor op het balkon. Als u vaak grotere groepen mensen uitnodigt om te komen eten, dan kunt u wellicht beter kiezen voor een andere barbecue zoals de houtskool- of gasbarbecue. Naast het compacte formaat van een elektrische barbecue, komt er ook nog eens weinig-tot-geen rook van de barbecue af. Uw huurbaas en buren gaan hier enorm blij mee zijn. Bij het kopen van een elektrische barbecue, is het wel belangrijk om rekening ermee te houden dat u een stopcontact in de buurt heeft. 

Schoonmaken van een elektrische barbecue doet u zó

Na het grillen, komt schoonmaken! Bij een elektrische barbecue heeft u hier gelukkig weinig werk aan. U kunt na het eten het beste uw elektrische barbecue zo'n 10 minuten op de hoogste stand zetten zodat de overige etensresten verbranden. Grove aanbaksels kunt u er het beste eerst afschrapen, maar daarna gooit u eventueel de waterbak leeg en dan laat u de barbecue afkoelen. Dit duurt ongeveer even lang als bij een zware tafelgrill. Ook voor tuinplanten, tuinmeubelen, barbecue accessoires en tuingereedschap bent u bij ons aan het juiste adres! 

Loungeset

Bekijk meer productgroepen in de categorie Barbecues