Groene kamerplanten

Groene kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in ZoetermeerDe groene kamerplant is een kamerplant soort die niet bloeit, maar zijn sierwaarde ontleent aan zijn kleur en bladvorm. Denk eens aan populaire planten als de Ficus, Yucca, Monstera en de Scindapsus: allemaal groene toppers die het vooral moeten hebben van hun vorm en in het oog springende bladeren. Veel van de groene kamerplanten zijn niet erg kieskeurig met hun standplaats, ze zijn immers al blij als ze niet in de volle zon staan. Wel hebben de bonte groene kamerplanten wat meer licht nodig; voor deze plant is een standplaats op het oosten goed. Wie wil er nu niet een kamerplant die een prachtige toevoeging aan het interieur is, maar weinig terugvraagt? Kom langs bij ons tuincentrum in Zoetermeer om ons grote assortiment groene kamerplanten te bekijken en onze medewerkers om advies te vragen.

Groen, groener, groenst

Groene kamerplanten zijn hip en op het moment zijn het met name de grote kamerplanten die erg in trek zijn. Ze hebben een enorme decoratiewaarde en toveren uw huis in één klap om tot groene oase. Dit jaar mogen planten opvallen: een eyecatcher als de Monstera, Philodendron of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Vergroen uw interieur dus met een grote, groene kamerplant!

Hoe verzorg ik mijn groene kamerplanten het beste?

Groene kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in ZoetermeerDe meest gestelde vraag op onze kamerplantenafdeling gaat uiteraard over het verzorgen van kamerplanten. Iedereen wil zo lang mogelijk van zijn of haar kamerplant genieten, maar niet elke plant vraagt hetzelfde van de eigenaar. Het is daarom belangrijk om altijd te checken waar uw plant het meest blij van wordt. Dat staat op het plantenkaartje, maar u kunt het uiteraard ook aan onze medewerkers vragen. Wel zijn er een aantal punten waar u sowieso op kunt letten:

1. Sproeibeurt: u kunt uw kamerplant eens goed verwennen met een fijne sproeibeurt met de plantenspuit of zet de groene kamerplant eens buiten tijdens een zacht regenbuitje. Hier gaat uw plant heerlijk van genieten.

2. Water: een belangrijke reden dat planten ziek worden, is niet dat ze te weinig water krijgen, maar juist teveel. Niet elke plant heeft dezelfde hoeveelheid water nodig. Belangrijk om te onthouden is dat een groene kamerplant nooit water nodig heeft als de grond nog nat is. Als je uw planten goed in de gaten houdt, leert u hun speciale wensen kennen. Geef uw planten altijd water op kamertemperatuur en houd bij twijfel de regel aan: beter te weinig water dan teveel. Onze kamerplanten experts adviseren u graag.

3. Voeding: groene kamerplanten hebben tijdens hun groeiseizoen wat extra voeding nodig. Bij tuincentrum de Driesprong vindt u zowel universele kamerplantenvoeding als speciale meststoffen voor verschillende plantenfamilies. Zo zal uw plant nog sneller en mooier groeien. 

4. Ziektebestrijding: wanneer de bonte bladeren van uw plant groen worden, is de standplaats toch te donker. Spint kan ook een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Zoetermeer zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

Groene kamerplant kopen

Groene planten is een grote categorie, ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Deze kamerplanten zijn tijdloos en passen vrijwel in elk interieur, wat maakt dat ze uitermate populair zijn. U kunt de groene planten met elkaar wisselen of juist combineren met bloeiende kamerplanten voor een speels en trendy effect. Wat zijn op dit moment de meest populaire groene kamerplanten?Groene kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

  • Palmen: een palm is vaak de eerste groene kamerplant waar je aan denkt als het over groene kamerplanten gaat. Een palm is groot en zorgt voor opvulling en sfeer in huis. Daarnaast zijn palmen redelijk goedkoop en makkelijk te onderhouden. Deze planten kun je dus vaak terugzien op kantoor of bij een studentenhuis. Maar ook kun je een palm in een hoekje in huis zetten waar je niet te veel aandacht aan zal geven. Bekende palmen zijn de Kentiapalm, Goudpalm en Stokpalm. 
  • Hangplanten: hangplanten zijn perfect als u weinig ruimte heeft in huis, maar toch gezelligheid wilt aanbrengen. Hang ze aan het plafond of zet ze op een hoge kast. Bekende soorten van een hangplant zijn de: Hedera, Hoya en Scindapsus.
  • Luchtzuiverende kamerplanten: het zuiveren van onze leefomgeving wordt steeds belangrijker en populairder. Veel groene planten zoals een Lepelplant, Pauwenplant en Kentiapalm hebben een luchtzuiverende werking. Deze planten zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid verhoogd wordt door waterdamping. Ook halen ze giftige gassen uit de lucht.         

Meer weten over groene kamerplanten?

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Vraag onze kamerplantenexperts gerust alles wat u nog meer over groene kamerplanten wilt weten.Onze medewerkers helpen u graag met handige tips en goede raad. Kom gezellig bij ons langs in Zoetermeer! Naast ons aanbod van groene kamerplanten, bieden wij ook bloeiende kamerplanten, cactussen en vetten.

Ontdek ook onze potterie

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten