Groene kamerplanten

De groene kamerplant is een kamerplant soort die niet bloeit, die zijn sierwaarde ontleent aan zijn kleur of bladvorm. Populaire planten in deze categorie zijn de ficus, yucca en de scindapsus. Veel van de groene kamerplanten zijn niet erg kieskeurig met hun standplaats, ze zijn al blij als ze niet in de volle zon staan. Wel hebben de bonte groene kamerplanten wat meer licht nodig; voor deze plant is een standplaats in het Oosten goed. Kom langs bij ons tuincentrum in Zoetermeer om ons grote assortiment groene kamerplanten te bekijken.

Kamerplanten


 

Hoe verzorg ik mijn groene kamerplanten het beste?

 • Je kunt jouw kamerplant eens verwennen met een fijne sproeibeurt met de plantenspuit of zet de groene kamerplant eens buiten tijdens een zacht regenbuitje. 
   
 • Een belangrijke reden dat planten ziek worden, is het teveel geven van water. Niet iedere plant heeft dezelfde hoeveelheid water nodig. Belangrijk om te onthouden is dat een groene kamerplant nooit water nodig heeft als hun grond nog nat is. Als je jouw planten goed in de gaten houdt leer je hun speciale wensen vanzelf kennen. Het regelmatig besproeien van een groene kamerplant wordt bijna door iedere kamerplant op prijs gesteld. Dit kun je dus best aanhouden. Geef jouw planten altijd water op kamertemperatuur en houd bij twijfel de regel aan: beter te weinig water dan teveel. Onze kamerplanten experts adviseren u graag. 
   
 • Groene kamerplanten hebben tijdens hun groeiseizoen wat extra voeding nodig. Bij jouw tuincentrum in Zoetermeer vind je zowel universele kamerplantenvoeding als speciale meststoffen voor verschillende plantenfamilies.
   
 • Wanneer bonte bladeren groen worden, is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum in Zoetermeer zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Groene kamerplant kopen

Groene planten zijn erg populair en brengen sfeer in jouw huis aan. Populaire soorten zijn:

 • Palmen - Een palm is vaak de eerste groene kamerplant waar je aan denkt als het over groene kamerplanten gaat. Een palm is groot en zorgt voor opvulling en sfeer in huis. Daarnaast zijn palmen redelijk goedkoop en makkelijk te onderhouden. Deze planten kun je dus vaak terugzien op kantoor of bij een studentenhuis. Maar ook kun je een palm in een hoekje in huis zetten waar je niet te veel aandacht aan zal geven. Bekende palmen zijn de Kentia Palm, Goudpalm en Stokpalm. 
   
 • Hangplanten - Hangplanten zijn perfect als u weinig ruimte heeft in huis, maar toch gezelligheid wilt aanbrengen. Bekende soorten van een hangplant zijn de: Zinkvaren, Klimop en de Schaamrood. 
   
 • Luchtzuiverende kamerplanten - Het zuiveren van onze leefomgeving wordt steeds belangrijker en populairder. Veel groene planten zoals een Lepelplant, Pauwenplant en Kentia Palm hebben een luchtzuiverende werking. Deze soort planten zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid verhoogd wordt door waterdamping. 

          

Meer weten over groene kamerplanten?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Vraag onze kamerplantenexperts gerust alles wat u nog meer over groene kamerplanten wilt weten. Onze medewerkers helpen u graag met handige tips en goede raad. Kom gezellig bij ons langs in Zoetermeer! Naast ons aanbod van groene kamerplanten, bieden wij ook bloeiende kamerplanten, cactussen en vetten.

Potterie

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten