Woonplant van de maand januari: Yucca

Woonplant van de maand januari: Yucca

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en daarmee is ook de eerste Woonplant van de maand bekend. De Yucca, ook wel Palmlelie genoemd, heeft de eer om het spits af te bijten. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en met een vleugje Tex-Mex is hij een echte cowboy onder de woonplanten.

Stoere woestijnbewoner
Typisch voor de Yucca zijn de stevige stammetjes met daarop een explosie van groen-geel-grijs gekleurde, leerachtige bladeren die eindigen in een punt. Een stoere woestijnbewoner die niet houdt van geknuffel, maar in alle stilte zijn best doet om jou zo lang mogelijk trouw te zijn en rust te geven.

Warme en droge habitat
Van huis uit is de Yucca wel wat warmte en droogte gewend. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied waar hij opgroeide in woestijnachtige gebieden. Gelukkig heeft hij het bij jou in de woonkamer ook zeker naar zijn zin.

Verzorging van de Yucca
Zó houd je een Yucca in optima forma: zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Geef hem daarbij regelmatig water en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Laat de potgrond tussen de gietbeurten wel licht uitdrogen om rot te voorkomen. Groeit hij door alle liefde en goede verzorging erg hard? Met een snoeibeurt breng je de Yucca terug naar de door jou gewenste proporties. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Een rondleiding over onze kerstshow

Het voelt misschien nog ver weg, maar voor u het doorheeft staan de kerstman en zijn rendieren voor de deur! Wie is er niet dol op de warmte, gezelligheid en sfeer die de kerstdagen met zich meebrengen? Waarom niet al nu dat kerstgevoel in huis halen? Onze kerstshow is af en klaar om u te voorzien van de nodige kerstinspiratie. Kom langs en ontdek de trends van dit jaar...

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...