Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten kopen | Kamerplanten | Tuincentrum de DriesprongOp zoek naar een stoere en vette plant? Cactussen en vetplanten zijn helemaal hot & happening! Deze makkelijke kamerplanten zijn dan ook zeker het showen waard in uw woonkamer, want met zoveel soorten raakt u simpelweg nooit uitgekeken. Bij tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer verkopen wij veel verschillende soorten en maten cactussen en vetplanten. Ze brengen heel wat groen plezier in huis, zonder dat ze al teveel van hun baasje vragen. Hiernaast verkopen wij ook nog veel andere kamerplanten zoals bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten en arrangementen

Bloempotten


 

Hoe verzorg ik mijn cactussen en vetplanten het beste?

Elke plant heeft verzorging nodig. Okay, een kunstplant dan misschien niet, maar zelfs díe moet u af en toe afstoffen. Een vetplant of cactus kan ook op zijn tijd wel een beetje liefde gebruiken, maar dat valt haast te verwaarlozen. Dit is daarom de ideale plantencategorie voor mensen die een druk sociaal leven hebben, veel van huis zijn of gewoonweg heel lichtgroene vingers hebben. We geven u een aantal tips om het beste uit uw vette en stekelige vrienden te halen!

 • Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun eigen vocht op in de bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten of cactussen hebben dan ook vlezige bladeren. Zodra ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan vaak al wonderen.
   
 • Geef de cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water: één keer per maand water geven is beter dan elke week een beetje: de kluit mag namelijk uitdrogen. 
   
 • Vetplanten en cactussen houden van zon, warmte en droogte. Niet verwonderlijk, gezien hun natuurlijke leefmilieu in de woestijn. Veel soorten doen het goed op een zonnig plekje op de vensterbank. Er zijn echter ook succulenten die u beter tegen directe zonnestraling kunt beschermen. Onze kamerplantenexperts zullen u hierbij graag van advies dienen.
   
 • Zet vetplantjes ook niet met z'n allen in een te kleine pot bij elkaar. Dit belemmert hun groei enorm.

Cactussen en vetplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong

Cactussen en vetplanten kopen | Kamerplanten | Tuincentrum de DriesprongDIY: Woestijntuintje met cactus en vetplant 

Is het niet enorm leuk om een eigen mini-woestijn tuintje te maken in een glazen pot of kom? Steek uw groene en creatieve vingers uit de mouwen en probeer dit sfeervolle idee eens na te maken in uw eigen stijl. Wat heeft u nodig?

 1. Een glazen vaas of schaal
 2. Potgrond voor vetplanten
 3. Leuke vetplanten en/of cactussen, de hoeveelheid is naar keuze
 4. Kiezelsteentjes
 5. Decoratiezand

Start laag voor laag met uw eigen mini-woestijn door de potgrond af te wisselen met een laagje kiezelsteentjes en het decoratiezand. Zorg ervoor dat de laatste laag in de vaas een dikkere laag potgrond is. Haal de vetplanten uit de potten en zet deze diep met hun eigen wortels in de grond. Druk deze dan ook goed aan. 


Meer weten over vetplanten?

Vraag onze kamerplantenexperts gerust alles wat u nog meer over cactussen en vetplanten wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad. Ook kun je op onze website tips over cactussen en vetplanten bekijken! Zien we u snel in ons tuincentrum?

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten