Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn helemaal hip & happening dit jaar! Deze makkelijke kamerplanten zijn dan ook zeker het showen waard in jouw woonkamer, want met zoveel soorten raak je simpelweg nooit uitgekeken. Bij Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer verkopen wij veel verschillende soorten en maten cactussen en vetplanten. Hiernaast verkopen wij ook nog veel andere kamerplanten zoals bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten en arrangementen

Bloempot


 

Hoe verzorg ik mijn cactussen en vetplanten het beste?

 • Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun eigen vocht op in de bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten of cactussen hebben dan ook vlezige bladeren. Zodra ze te droog staan kun je de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan vaak al wonderen.
   
 • Geef de cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water, één keer per maand water geven is beter dan elke week een beetje: de kluit mag namelijk uitdrogen. 
   
 • Vetplanten en cactussen houden van zon, warmte en droogte. Niet verwonderlijk, gezien hun natuurlijke leefmilieu in de woestijn. Veel soorten doen het goed op een zonnig plekje op de vensterbank. Er zijn echter ook succulenten die jou beter tegen directe zonnestraling kunt beschermen. Onze kamerplantenexperts zullen jou hierbij graag van advies dienen.

Hoe verzorg ik mijn cactussen en vetplanten het beste?

Woestijntuintje met cactus en vetplant DIY

Is het niet enorm leuk om een eigen mini-woestijn tuintje te maken in een glazen pot of kom? Steek je groene en creatieve vingers uit de mouwen en probeer eens dit sfeervolle idee eens na te maken in jouw eigen stijl. Wat heb je nodig?

 1. Een glazen vaas of schaal
 2. Potgrond voor vetplanten
 3. Leuke vetplanten en/of cactussen, de hoeveelheid is naar keuze
 4. Kiezelsteentjes
 5. Decoratiezand

Start laag voor laag met jouw eigen mini- woestijn door de potgrond af te wisselen met een laagje kiezelsteentjes en het decoratiezand. Zorg er voor dat de laatste laag in de vaas een dikkere laag potgrond is. Haal de vetplanten uit de potten en zet deze diep met hun eigen wortels in de grond. Druk deze dan ook goed aan. 

Woestijntuintje met cactus en vetplant DIY

Meer weten over vetplanten?

Vraag onze kamerplantenexperts gerust alles wat je nog meer over cactussen en vetplanten wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad. Ook kun je op onze website tuintips over cactussen en vetplanten bekijken! Ook tips over Orchideeën, kuipplanten en Fuchsia's kun je hier vinden. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten