Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten geven jouw huiskamer een tropische sfeer. Naast het feit dat ze zorgen voor een vrolijk plaatje, kunnen de kamerplanten ook heerlijk ruiken. Denk maar aan de Gardenia, Stephanotis en Jasmijn. Deze mooie geurende planten zijn ook woonplanten van de maand maart geweest. Ben je benieuwd naar deze lekker ruikende planten? Bekijk dan eens het artikel. Tuincentrum de Driesprong te Zoetermeer verkoopt verschillende bloeiende kamerplanten zoals de orchideeënanthurium en bromelia. Wij nodigen je graag uit om ons gehele assortiment te komen bekijken in Zoetermeer! 

Kamerplanten

 


Hoe verzorg ik mijn bloeiende kamerplant het beste?

  • De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water het geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater dat je gebruikt altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.
     
  • Na de bloei het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu niet meer nodig. In het voorjaar kan de kamerplant verpot worden, gebruik hiervoor goede potgrond. Lees ook zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Bloeiende kamerplant: Orchidee kopen

Populaire bloeiende kamerplanten

Er zijn tal van prachtige bloeiende kamerplanten voor jou. Om jou een klein handje te helpen, hebben we voor jou een unieke top 5 bloeiende kamerplanten opgesteld. Deze mooie bloeiende kamerplanten zijn uiteraard allemaal bij ons tuincentrum te Zoetermeer verkrijgbaar. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

1. Anthurium of Flamingoplant

Het kan ook niet anders: de Anthurium of ook wel Flamingoplant genoemd staat op nummer 1 in het lijstje van de populaire bloeiende kamerplant soorten. Deze prachtige Anthurium staat in vele huishoudens en is een van de favoriete planten onder velen van ons. De bloemen van deze unieke bloeiende kamerplant hebben een vorm van bloemkelken en zijn bovendien verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Je kunt haast niet vrolijk worden van deze Flamingoplant. De bloeiende kamerplant is erg geliefd om zijn prachtig gekleurde schutbladeren en erg vrolijke kolf. Als je jouw interieur tot leven wilt brengen, dan is de Anthurium perfect voor jouw interieur. Verder is de Anthurium een tropische plant die van warmte houdt en gek is op hoge luchtvochtigheid. Wil je jouw kamerplant misschien wat éxtra vertroetelen? Geef de kamerplant dan met regelmaat een fijne sproeibui.

2. Strelitzia of Paradijsvogelplant

Op nummer 2 van ons lijstje staat de Strelitzia of ook wel Paradijsvogelplant genoemd. Deze bloeiende plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en behoort tot de zogeheten bananenfamilie. De bloemen van deze kamerplant lijken enorm op een paradijsvogel: zo hebben ze een exotische kuif in het blauw en oranje met daaromheen een groen schutblad met rode rand. Je kunt de Strelitzia of Paradijsvogelplant het beste op een lichte standplaats zetten zonder direct zonlicht; zo kan de Strelitzia in de zomer prima buiten staan op bijvoorbeeld je terras of in de tuin. Verder is het belangrijk om voor een goed doorlatende grond te zorgen, meng potgrond met wat grind of kleikorrel. 's Zomers kun je de Strelitzia of Paradijsvogelplant wekelijks voeding en water geven. 

3. Gardenia of Kaapse Jasmijn

De Gardenia / Kaapse Jasmijn komt oorspronkelijk uit Japan of China. Rond het jaar 1700 is de Gardenia meegenomen naar Europa en daar zijn wij blij om. De Gardenia heeft heerlijk ruikende bloemen en kan vele maanden doorbloeien, indien je er uiteraard goed voor zorgt! De Gardenia staat het liefst op een lichte standplaats zonder te fel zonlicht. Verder moet je de bloeiende plant regelmatig water geven en het liefst op een kalkarme manier. Verder is het ook nog belangrijk om de kamerplant in de grond te zetten zonder te veel kalk. Een teveel aan kalk kan namelijk zorgen voor het ontstaan van vergelende bladeren. 

4. Bromelia

De Bromelia is een écht pronkstuk in jouw woonkamer, slaapkamer of een andere kamer in huis. Wist je trouwens dat de verzorging van een Bromelia super makkelijk is? Je moet af en toe eens wat water aan de Bromelia geven en je maakt hem eigenlijk al 90% tevreden. Ook bloeit de Bromelia slechts 1 keer, maar wel tot zes maanden lang! Indien je deze makkelijke kamerplant dus goed verzorgt, kun je nóg langer genieten van zijn woest aantrekkelijke uiterlijk! 

5. Hortensia

Ben je op zoek naar de populairste kamerplant van Europa? Zoek dan niet verder! De Hortensia is namelijk de populairste kamerplant uit heel Europa. In bijna ieder huishouden in Nederland is er wel een te vinden. En dat is helemaal niet zo gek. Het is bijvoorbeeld een erg makkelijke kamerplant: het enige wat de Hortensia graag wil, is lekker veel water tot zich nemen, het zijn namelijk erg dorstige planten en zonder veel water overleven de planten niet. Verzorg de Hortensia dus goed en je kunt nog langer genieten van de prachtige kamerplant. 

orchidee kopen

Meer weten?

Onze kamerplantenexperts helpen jou natuurlijk graag verder met alle vragen die je hebt en kunnen jou adviseren welke plant het beste bij u en uw omgeving past. Ben je op zoek naar andere kamerplanten? Zoals de groene kamerplanten of cactussen? Deze verkopen wij uiteraard ook bij ons tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer. Kom gezellig eens langs en bekijk het aanbod bloeiende kamerplanten voor jezelf! 

Groene kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten