Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum de DriesprongBloeiende kamerplanten geven uw huiskamer een vrolijke, maar vaak ook tropische sfeer. Met een bloeiende kamerplant zorgt u voor jaarrond kleur in uw huis. Dat is zeker in de donkere dagen van het jaar een fijn gevoel! Naast het feit dat ze zorgen voor een lach op uw gezicht, kunnen de kamerplanten ook heerlijk ruiken. Denk maar aan de Gardenia, Stephanotis en Jasmijn. Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer verkoopt verschillende bloeiende kamerplanten zoals de Orchidee, Anthurium en Bromelia. Wij nodigen u graag uit om ons gehele assortiment te komen bekijken.

Kamerplanten


 

Hoe verzorg ik mijn bloeiende kamerplant het beste?

De bloeiers zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Dat maakt het juist leuk om ze te mixen & matchen! Wel moet u rekening houden met de verzorging van de specifieke kamerplant. De meeste bloeiende kamerplanten hebben nét wat meer verzorging dan groene kamerplanten nodig, maar daar krijgt u dan ook wel iets heel moois voor terug.

  • De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte standplaats met het liefst wat ochtendzon. Naast water het geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig. Sommige planten zoals de Cyclaam, Kaapsviooltje, Hortensia en Primula zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit. Ook kunt u ze tijdens een regenbui lekker buiten zetten.
     
  • Na de bloei kunt u het watergeven terugbrengen tot eenmaal in de week. Plantenvoeding is nu echter niet meer nodig. In het voorjaar kan de kamerplant verpot worden, maar gebruik hiervoor wel goede potgrond. Lees ook zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong in Zoetermeer

Populaire bloeiende kamerplanten

Er zijn tal van prachtige bloeiende kamerplanten die bij uw smaak en interieur passen. Ze zijn ook een feestje om weg te geven aan een vriend, vriendin of familielid. Om u een klein handje te helpen, hebben we voor een unieke top 5 bloeiende kamerplanten opgesteld. Deze mooie bloeiende kamerplanten zijn uiteraard allemaal bij ons tuincentrum te Zoetermeer verkrijgbaar.

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong1. Anthurium (Flamingoplant)

Het kan ook niet anders: de Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, staat op nummer 1 in het lijstje van de populaire bloeiende kamerplant soorten. De bloemen van deze unieke bloeiende kamerplant hebben de vorm van bloemkelken en ze zijn bovendien verkrijgbaar in veel diverse kleuren. Zijn prachtig gekleurde schutbladeren en erg vrolijke kolf toveren een lach op ieders gezicht. U kunt haast niet níet vrolijk worden van deze Flamingoplant. 
Verzorging: de Anthurium is een tropische plant die van warmte houdt en gek is op een hoge luchtvochtigheid. Wilt u uw kamerplant misschien wat extra vertroetelen? Geef de kamerplant dan met regelmaat een fijne sproeibui.

2. Strelitzia (Paradijsvogelplant)

De Strelitzia, of ook wel Paradijsvogelplant genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en behoort tot de zogeheten bananenfamilie. De bloemen van deze kamerplant lijken enorm op een paradijsvogel: zo hebben ze een exotische kuif in het blauw en oranje met daaromheen een groen schutblad met rode rand.
Verzorging: u kunt de Strelitzia of Paradijsvogelplant het beste op een lichte standplaats zetten zonder direct zonlicht. Zo kan de Strelitzia in de zomer prima buiten staan op bijvoorbeeld het terras of in de tuin. Verder is het belangrijk om voor een goed doorlatende grond te zorgen. Meng bijvoorbeeld potgrond met wat grind of kleikorrel. 's Zomers kunt u de Strelitzia wekelijks voeding en water geven. 

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong3. Spathiphyllum (Lepelplant)

Niet alleen mooi, maar ook nog eens luchtzuiverend: dát is de Spathiphyllum! De Nederlandse naam, Lepelplant, is niet zomaar gekozen. Kijkend naar de bloemen wordt meteen duidelijk waarom! Zet 'm in de werkkamer of slaapkamer zodat hij zijn taak goed kan uitvoeren: in de bladeren van deze plant zitten namelijk huidmondjes die slechte stoffen filteren en omzetten in goeie. Dat kan huidklachten of slaapproblemen voorkomen. Dat is nog eens een gezonde toevoeging aan uw woonruimte!
Verzorging: een lepeltje water voor deze plant is niet genoeg. Hij mag in de warmere maanden van het jaar wekelijks een flinke slok krijgen! Het liefst heeft de plant constant vochtige aarde, hij komt immers oorspronkelijk uit het Amazonegebied. Hangen de bladeren er een beetje slapjes bij? Dan mag er wat meer water worden gegeven. Zet 'm op een vrij lichte plek. Zolang 'ie niet teveel direct zonlicht vangt óf op een te donker plekje wordt gezet, is de Spathiphyllum blij!

4. Bromelia

De Bromelia is een écht pronkstuk in uw woonkamer, slaapkamer, keuken of een andere kamer in huis. De bloem is immers een waar kunstwerkje. Wist u dat de verzorging van een Bromelia super makkelijk is?
Verzorging: geef af en toe wat water aan de Bromelia en u maakt hem eigenlijk al behoorlijk blij. Vergeet ook niet wat water in de kelk te schenken, want daar slaat de plant het vocht op. Ook bloeit de Bromelia slechts 1 keer, maar wel tot zes maanden lang! Indien u deze makkelijke kamerplant dus goed verzorgt, kunt u nóg langer genieten van zijn woest aantrekkelijke uiterlijk! Zet 'm op een lichte plek voor het mooiste resultaat.

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum de Driesprong5. Hortensia

Bent u op zoek naar de meest populaire kamerplant van Europa? Zoek dan niet verder! De Hortensia is namelijk al jaren dé bloeiende kamerplant die iedereen in huis moet halen. In bijna ieder huishouden in Nederland is er wel één te vinden. En dat is helemaal niet zo gek. Het is bijvoorbeeld een erg makkelijke kamerplant en hij is er in veel kleuren. Romantischer wordt het niet...
Verzorging: het enige wat de Hortensia graag wil, is lekker veel water tot zich nemen. Het zijn namelijk erg dorstige planten en zonder veel water overleven ze niet. Verzorg de Hortensia dus goed en u kunt nog langer genieten van de prachtige kamerplant. 


Meer weten?

Onze kamerplantenexperts helpen u natuurlijk graag verder met alle vragen die u heeft over een specifieke kamerplant. Ook kunnen we u adviseren welke plant het beste bij u en uw woonomgeving past. Ben je op zoek naar andere kamerplanten, zoals groene kamerplanten of cactussen? Deze verkopen wij uiteraard ook in ons tuincentrum in Zoetermeer. Vergeet ook de potterie niet! Kom gezellig eens langs en bekijk het aanbod bloeiende kamerplanten! 

Groene kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten