Keramiek tegels

Naast de traditionele betonbestrating in diverse soorten en maten tegels en klinkers ontstond er een aantal jaren geleden grote vraag naar diverse soorten natuursteen. Maar door de grote vraag, de niet toerijkende beschikbaarheid en het transport over zee staan de prijzen erg onder druk. 

De allerlaatste trend diende zich een aantal jaren geleden aan in de vorm van keramische tegels. Dit zijn natuurgetrouwe kopieën van natuurstenen die nog betere eigenschappen bezitten dan natuursteen. Door hun keihard gebakken procedé onder zeer hoge temperatuur zijn ze:

  • kleur echt
  • vorstbestendig
  • vochtbestendig

Dit laatste betekend dat u door zijn minimale vochtopname geen last krijgt van kalk uitslag of groen aanslag en ook het schoonmaken met een hogedrukreiniger is geen enkel probleem. 

Ook zijn deze tegels uitermate geschikt voor een veranda of dakterras. 

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van diverse keramische tegels. Laat u bij ons informeren over de mogelijkheden en verwonder u over zijn natuurgetrouwe uiterlijk. 

Nieuw is de Kera Quite Light serie die in vijf kleuren leverbaar is. Deze 60 x 60 cm tegel is geplakt op een foam ondergrond en zoals de naam al zegt zeer licht in gewicht. Deze tegels kunnen in een goed drainerende ondergrond gelegd worden. Onder de tegels moet minimaal 10 cm metselzand verwerkt zijn. Dit is voldoende om deze tegels goed te kunnen verwerken. Door zijn minimale vocht opname is deze tegel niet of nauwelijks bevattelijk voor de aangroei van alg en vuil. 

Meer weten?

In onze online showroom vind u (een deel van) ons keramische assortiment.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bestrating