Wat zijn de kersttrends van 2021?

Wat zijn de kersttrends van 2021?

Sinds twee oktober is het weer zo ver, de kerstshow in ons tuincentrum in Zoetermeer is geopend! Ook dit jaar hebben we weer verschillende trends op onze kerstshow: stoer, romantisch, klassiek, en dit jaar is er zelfs een retro thema! Wil jij meer weten over deze trends en alvast inspiratie opdoen voor dit najaar? Lees dan verder!


 

Klassiek met een vintage touch

In het klassieke thema komen natuurlijk de kleuren rood, groen en goud terug. Dit jaar nemen we het woord 'klassiek' letterlijk en voegen we vintage elementen toe zoals speelgoedauto's en treinen, en klassieke figuren voor in de kerstboom. Bij dit thema staat samen dineren en kersttradities centraal. 

klassieke kerst trends 2021 kerst trends 2021
 

De wintertuin: sneeuw en gezelligheid

Het sneeuw thema is ook een klassieker, deze komt al jaren terug in de trends. Dit jaar omarmt dit thema de gezelligheid van sneeuwpret, het maken van sneeuwmannen met wortelneuzen en het daarna opwarmen in een warme keuken met een kop warme chocolademelk. De kleuren zilver, wit, blauw en karamel zie je hier terug. 

kerstshow zoetermeer kersttrends 2021
 

Winter tussen de Griekse goden

Witte tinten, goud en een paar donkere accenten maken deze trend tot een luxueus geheel. Met Griekse en natuurlijke invloeden en lichte kleuren is dit een thema wat kalmeert en een chique uitstraling heeft. Denk aan witte beelden (zoals uit de Griekse oudheid), witte veren en groene bladeren gecombineerd met witte en gouden accenten. 

kerstshow zoetermeer trends kerstshow zoetermeer
 

Voor de natuurliefhebbers

Een bos thema kan natuurlijk niet ontbreken. Groen, bruin, karamel en goudkleuren vullen dit natuurlijke en rustieke thema. Accessoires in de vorm van bladeren, bosdieren en paddenstoelen maken het bosgevoel helemaal af. Dit thema heeft ook invloeden van buiten, maar zonder de laag sneeuw van het eerdere thema. 

natuurlijk bos thema kerstshow trends kerst 2021
 

Terug naar de jaren 70

'Retro' en 'vintage' is de laatste jaren zo populair, dat het tijd is dat er ook een kerstthema een gewijd wordt. In de mode zien we wijde pijpen en fleurige blouses al een tijdje en nu zijn de jaren 70 ook op onze kerstshow te vinden. Warme kleuren zoals goud, terracotta en andere bruintinten horen natuurlijk bij dit thema. Verder zien we hier gedroogde natuur, muziek en textuurrijke stoffen (zoals ribbelstof) centraal staan.

kerstshow zoetermeer kerstshow zoetermeer
 

Romantiek tussen de bloemen

Als laatste kon een romantisch thema natuurlijk niet ontbreken op onze kerstshow. Roze en wit worden dit jaar gecombineerd met een bruintint. Denk aan een hertje in een tuin vol bloemen en bladeren met een ijsrandje erop. Alles in dit thema heeft een zachte uitstraling, van de pluimen in lichte tinten tot de opbergboxen met een textiel bekleding. Glitters, glanzende ornamenten en magische kerstverlichting horen ook bij dit thema.

  kerstshow zoetermeer


Bekijk al deze trends op onze kerstshow!

Deze stijlen zijn te bewonderen op onze kerstshow in Zoetermeer. Heb jij al een favoriet? Laat het ons weten op Facebook!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Zoetermeer vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...