Aanleg gazon

Na het egaliseren van de grond zijn er twee mogelijkheden: het leggen van graszoden of het zelf inzaaien van gras. Graszoden zijn duurder maar u heeft sneller een groen gazon. Hieronder leggen wij uit hoe het zaaien en leggen van graszoden in z'n werk gaat.

Gras zaaien

Kiest u voor zaaien dan moet het graszaad losjes worden ingeharkt en de grond vochtig gemaakt en gehouden worden. Na ongeveer 6 weken, dat ligt aan de temperatuur, kan het voor de eerste keer gemaaid worden. 

Graszoden aanleggen

Het voorbereiden van de grond

De basis van een mooi en vlak gazon is de grond omspitten en vastlopen. Hierna kan de grond bemest worden. Na het vastlopen de grond licht harken en nog even goed vlak maken met een plankje.

Het uitrollen van de zoden

Gemakkelijker werk is er niet! Eerst de grond goed nat maken, dan de zoden uitrollen en strak tegen elkaar leggen. Daarna het geheel aankloppen en met een plankje de zoden extra aan en vlak lopen. Zorg er overigens voor dat u de graszoden in de breedterichting van het zicht vanuit huis uitrolt. Zo ziet u de naden niet vanaf binnen.

Na het leggen van de zoden

Na het leggen direct weer water geven. De zoden beginnen meteen te groeien. Blijf ze vochtig houden tot ze aan de grond zijn vastgegroeid. Sproei bij voorkeur ‘s zomers niet op het heetst van de dag in verband met verbranding door de zon.

Het maaien en bemesten

Goed onderhoud is belangrijk voor een mooi, groen gazon. Door het bezit van voldoende groeistoffen groeien de zoden vlot en kunnen ze soms na 8 dagen al worden gemaaid. De eerste maand niet korter dan 4 cm maaien, later kan het iets korter. Gedurende de groeiperiode kan er meerdere malen per jaar worden bemest. In ons tuincentrum vindt u verschillende organische en anorganische gazonmeststoffen.

Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Zoetermeer met alles voor een mooi gazon! 

Producten voor Aanleg gazon

  • Graszoden

    Afmetingen: 1 rol (1 m²) is 250 cm lang en 40 cm breed.
    Dikte: 1 - 1,5 cm.

    Voor woensdag 17.00 uur besteld, is vrijdag thuisbezorgd. 

    4,39 per m2.