Onderhoud gazon

Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden, wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een lelijk geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon tweemaal per seizoen te bemesten. Er zijn in het tuincentrum combinatieverpakkingen te koop die zowel het gazon bemesten en het onkruid verdelgen. Laat uw maaimachine ieder najaar nakijken, botte of slecht afgestelde messen beschadigen het gras. Er is ook verschil tussen de seizoenen. Als de winter voorbij is en u wilt weer voor het eerst gaan maaien, maai het dan niet te kort (ongeveer 4 cm). 

Het gazon onderhouden is makkelijker dan je denkt

Over het algemeen is het bijhouden van jouw gazon makkelijk dan je wellicht denkt. Wij hebben wat tips voor je samengesteld die je kunnen helpen:

  1. Bemest zo'n twee keer per jaar het gazon, om het gras groen én gezond te houden. Dit kun je dan het beste doen in de maanden februari/maart en augustus/september. Door je gazon goed te bemesten, zullen er niet alleen nieuwe grassprieten groeien, maar ook zal het gras de groene kleur behouden. Bovendien zal de groei van de wortels ook bevordert worden.
     
  2. Daarnaast adviseren wij om regelmatig het gras te maaien. Over het algemeen mag de hoogte van het gras in tuinen rond de 3 - 5 centimeter komen. Is het veel korter? Dan zal het gras snel uitdrogen en is de kans op het ontstaan van mot hoger. Geef na het grasmaaien altijd genoeg water, zodat de wortels goed kunnen groeien. 
     
  3. Kalk strooien voor een perfect gazon! Mooie gazons hebben namelijk allemaal de juiste zuurgraad. 

maaimachine kopen

Onkruid bestrijden

Het is misschien niet het allerleukste klusje, maar het moet wel gedaan worden: onkruid bestrijden. Ook hiervoor hebben wij enkele tips voor je opgesteld:

  1. Onkruidbestrijding kun je beste oppakken een week na een maaibeurt. 
  2. Hark ook geen levend mos los, aangezien je dan de mosdeeltjes sneller verspreid.
  3. Gebruik een mosbestrijder om het mos te doden.

je gras onderhouden? Dat doe je zó

Ontdek alle producten voor jouw gazon

Voor het volledige assortiment van onderhoudsproducten voor het gazon, ben je bij tuincentrum de Driesprong van harte welkom! Heb je vragen over deze producten of advies nodig? Onze deskundige medewerkers staan altijd voor je klaar! Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Zoetermeer met alles voor een mooi gazon! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon