Konijnen kopen

Wil je benodigdheden voor konijnen kopen? Kom dan naar tuincentrum de Driesprong in Zuid-Holland. Van hooi tot een konijnentoilet en van een konijnendrinkfles tot de liefste konijnen, in ons tuincentrum in Zoetermeer vind je alles voor het houden van konijnen en het verzorgen van knaagdieren. Je bent 7 dagen per week welkom in onze dierenwinkel, waar onze medewerkers voor je klaar staan met persoonlijk advies. Voor konijnen kopen kom je dus naar tuincentrum de Driesprong in de buurt van Leidschenveen, Ypenburg en Nootdorp.

Konijnen kopen bij TC de Driesprong in Zoetermeer

Konijnenren maken

Konijnen zijn hele actieve huisdieren, daarom is het belangrijk dat ze voldoende ruimte hebben om rond te rennen. Een konijnenren is bij uitstek geschikt om je konijnen in te houden. Met de simpele stappen maak je eenvoudig je eigen konijnenren:

  • Allereerst is het zaak om te bepalen waar de ren moet komen. Een plek in de schaduw is het meest geschikt, zodat de konijnen in de zomer minder last van de hitte hebben.
  • Daarna is het tijd om de grootte van de ren te bepalen. Logischerwijs heeft een dwergkonijn minder ruimte nodig dan grotere konijnen. Vraag gerust de medewerkers in onze dierenwinkel bij tuincentrum de Driesprong om advies voor de meest geschikte grootte van een ren voor je konijnen;
  • Leg een stevige ondergrond voor de ren, zoals een waterdichte bak, waardoor de konijnen niet onder de ren door zullen kunnen graven. Hierboven komt bodembedekking, zoals gras, zodat de konijnen lekker kunnen razen door het gras;
  • Maak een bouwplan met de benodigdheden voor de ren, zodat je met een duidelijk plan op pad kunt om de benodigdheden te verzamelen;
  • Dan is het tijd om de ren te maken. Dit wordt vaak gedaan met hout en gaas. Om ervoor te zorgen dat de ren lang meegaat, raden we aan schuttingshout te kiezen dat ervoor gemaakt is om lange tijd buiten mee te gaan. 
  • Plaats een konijnenhok of nachthok voor de konijnen in de ren of als onderdeel van het hekje, zodat de konijnen ‘s nachts een warm plekje hebben om te slapen.

Konijnen kopen in de buurt van Zoetermeer

Dierenwinkel in Zoetermeer

Bij tuincentrum de Driesprong vind je een dierenwinkel met een uitgebreid assortiment dierproducten voor viervoeters, vissen, knaagdieren en vogels. Producten voor de  verzorging van je konijn, hoogwaardig konijnenvoer, drinkbakken en voerbakken. Onze dierenwinkel in Zoetermeer is 7 dagen per week geopend, waar je een groot assortiment producten voor de verzorging van je knaagdieren vindt en onze medewerkers voor je klaarstaan met persoonlijk advies.

Konijnen kopen nabij Den Haag

Stro, een kooi, konijnenvoer en natuurlijk de konijnen zelf koop je in ons dierenwinkel bij tuincentrum de Driesprong. Alles voor het houden van konijnen op één plek. Onze experts geven je daarnaast graag persoonlijk advies over welke konijnen het beste bij je passen en hoe je ze gelukkig en gezond houdt. Konijnen kopen bij Zoetermeer kan 7 dagen per week bij tuincentrum de Driesprong!