Palen en planken

Bent u van plan zelf aan het werk te gaan met het maken van bloembakken tot steigers en tuinhekjes? Wij hebben vierkante- en ronde palen, geschaafde of geprofileerde planken in alle soorten maten en lengtes. 

Wij verkopen ook Douglashout

Eigenschappen:

  • Duurzaamheidsklasse 3 
  • Hoog percentage kernhout 
  • Levensduur minimaal onbehandeld: 10 tot 15 jaar (boven de grond) 
  • Na droging wordt Douglashout steeds harder (in het begin makkelijk te verwerken en later wordt het hout harder en sterker.) 
  • Onbehandeld verkleurt Douglas naar een blauwe grijze tint. Om vergrijzing te voorkomen kunt u een beits of inpregneer toepassen. 
  • Het fijngezaagde Douglas hout is vers hout en het geschaafde Douglas hout is teruggedroogd tot ±18%. Hierdoor zullen er veel minder scheurvormingen ontstaan. 

Douglas hout kan, indien het onbehandeld in aanraking komt met vocht, zwart uitslaan. Dit is een normale werking van het hout. Het fijnbezaagde programma wordt vers geleverd. Het hout zal verder drogen naar mate de tijd verstrijkt. Hierdoor kunnen barsten en scheuren ontstaan. Dit is niet nadelig voor de kwaliteit en valt derhalve ook niet onder de garantievoorwaarden. Daarnaast kan er in Douglas hout spint voorkomen. 

Voor het plaatsen van een schutting adviseren wij het gebruik van hardhouten palen

Meer weten?

In onze online showroom vind u (een deel van) ons assortiment palen en planken. Heeft u hulp of advies nodig? Onze expert op de houtafdeling helpen u graag verder!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinhout