Keramiek

Bloempotten van keramiek zijn geschikt voor binnen én buiten. Wij verkopen allerlei keramische potten in verschillende prijsklassen. Voor een ruim aanbod aan bloempotten van keramiek kom je naar Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer. 

Verschillende soorten keramiek

Keramiek bestaat er in allerlei verschillende soorten en maten. Deze twee soorten komen het meeste voor:

  • Terracotta
  • Geglazuurd

Terracotta bloempotten kopen

Mooie terracotta bloempotten koopt u bij Tuincentrum De Driesprong. Wij verkopen terracotta bloempotten in verschillende maten, zo past uw plant er altijd in! Terracotta potten zijn geschikt voor binnen én buiten, de buitenversie heeft vaak een gat in de bodem die dient als waterafvoer. De binnenversie heeft dit niet, dat zou namelijk zorgen voor een zootje in huis. Goed gebakken terracotta potten zijn vaak steviger dan de licht gebakken potten. De terracotta potten van goede kwaliteit zijn meestal UV-bestendig, watervast en bestand tegen vorst. De lichter gebakken terracotta potten zijn vaak goedkoper, en goed geschikt voor binnen. Binnen hoeft u namelijk niet te vrezen voor vorst! Een groot voordeel van de terracotta potten is dat deze gemakkelijk zelf te pimpen zijn. U kunt ze zelf verven en compleet naar eigen wens maken. Zo hoeft u niet langer meer te zoeken naar de perfecte bloempot. 

Geglazuurde potten van keramiek

Bijna alle keramische bloempotten van tegenwoordig zijn geglazuurd. Doordat de potten van keramiek vrijwel altijd geglazuurd zijn, zijn zij goed UV-bestendig, waterdicht en vorstbestendig. Als de keramische bloempot buiten staat, kan teveel water in de pot zorgen voor barsten. Om dit te voorkomen is het van belang dat uw pot altijd een goede waterafvoer heeft. Mocht u een geglazuurde pot van keramiek hebben gekocht zonder waterafvoer, dan kunt u gemakkelijk met een boor onderin een gat maken. Keramische bloempotten zijn in verschillende groottes en met verschillende kleuren en designs te koop bij Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer.

Trends onder de bloempotten van keramiek

Bloempotten van keramiek zijn al jaren populair in Nederland en omgeving. De terracotta pot is de klassieker onder de keramische bloempotten. Deze doet het al jaren goed, vooral omdat deze zo goed geprijsd is. Geglazuurde keramiek bloempotten zijn er in zoveel verschillende kleuren en met zoveel verschillende designs, er zit er altijd wel één voor u tussen. De bloempotten van keramiek zijn die wij verkopen bij Tuincentrum De Driesprong gaan met de trends mee, zo hoeft u niet bang te zijn om een trend te missen! Populaire trends onder de keramische bloempotten van dit moment zijn bijvoorbeeld de basic kleuren zoals zwart, wit en antraciet. Deze staan natuurlijk altijd goed in ieder interieur, of in elke tuin. Ook is het op dit moment trendy om twee compleet verschillende kleuren te combineren. Zo kunt u denken aan het koele grijsblauw en het zoete roze. Dit kan samen op één pot, maar dat kan natuurlijk ook op twee verschillende bloempotten van keramiek. 

Keramiek bloempotten kopen bij Tuincentrum De Driesprong

Mooie bloempotten van keramiek koopt u bij Tuincentrum De Driesprong in Zoetermeer nabij Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Voorschoten. Onze medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van de keramische bloempot die bij u past. Naast keramiek verkopen wij ook zinken potten, mandwerk en kunststof potten. Tot ziens bij Tuincentrum De Driesprong!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie