Bewatering

Water geven kan op talloze manieren. Bij ons heeft u keus uit een groot assortiment, van gieters tot automatische watersystemen, handig als u op vakantie gaat! Een slanghaspel of slangwagen maakt het water geven in de tuin een stuk gemakkelijker. Ook voor de losse opzetstukken voor uw tuinslang kunt u bij ons terecht. Kortom een compleet assortiment bewatering voor in en rond de tuin. Wij verkopen o.a. de merken Hozelock en Gardena.

Plan routeBewatering van Gardena

De juiste vorm van bewatering is enorm belangrijk als je lang wilt genieten van jouw tuinplanten en het gazon groen en gezond wilt houden. Wij verkopen onder andere het top merk Gardena. Gardena heeft alles voor de juiste besproeiing van jouw tuin. Vooral in de warmere zomermaanden is het belangrijk dat jouw planten in de zomer niet hun kopjes laten hangen. Om dit te voorkomen hebben ze uiteraard genoeg water nodig. Wij geven jou daarom wat tips en feiten over het bewateren van jouw planten.

 1. Gelijkmatig vochtig houden
  Het is zo dat veel tuinplanten afhankelijk zijn van een gelijkmatige bevochtiging. 
   
 2. Bewater minder vaak, maar wel steeds grondig
  Voor het bloembed kun je één of twee keer water geven. Het is beter om minder vaak te bewateren, maar met veel water, dan vaak bewateren met weinig water.
   
 3. Sproei ‘s avonds laat of ‘s morgens vroeg
  Waarom? Als je de planten of de vroege ochtend of late avond gaat bewateren wanneer de bodem is afgekoeld dan verdampt er minder water dan als je overdag sproeit, wanneer de bodem warm is. De plantjes kunnen zichzelf dan voorzien van voldoende water voor de warmte van de volgende dag.
   
 4. Zorg dat de blaadjes droog blijven
  Dit is erg belangrijk, omdat natte bladeren ziek worden. Blijven de bladeren de gehele nacht nat? Dan kan dat resulteren in bladschimmel. Op blaadjes die in de zon nat worden gemaakt, ontstaan kleine brandplekken (het vergrootglaseffect van de waterdruppels).

bewatering en beregening in de tuin

Op de juiste manier de plantjes water geven

Met een tuinslang, tuinsproeier, druppelaar of gieter geef je heel gemakkelijk al jouw tuinplanten het water van ze in de warme zomermaanden wat ze hard nodig hebben. Het bewateren van de planten en het gazon kun je op meerdere manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een tuinslang gebruiken om zelf handmatig de planten water te geven, maar ook kun je de keuze maken voor een druppelslang of tuinsproeier. Dan wordt de beregening vanzelf voor je gedaan! Ideaal als je een grotere tuin hebt. Wat voor soort tuin je ook hebt, er is altijd wel een manier van bewatering die geschikt is voor jouw tuin. Ook ander tuingereedschap vind je bij ons, zoals elektrisch tuingereedschap, handgereedschap en kleding

tuinslang, gieter, tuinsproeier

Bewatering en beregening in de tuin

Meer weten? Wilt u meer weten over water geven? In dit artikel op onze website vind je 9x Watertips voor de tuin. Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij onze ervaren medewerkers in de winkel. Zij beantwoorden met plezier al jouw vragen en geven jou graag advies. Een vraag stellen kan ook via Facebook of onze contactpagina

Tuinmeubelen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gereedschap