Deze kamerplant past bij jouw woonstijl!

Deze kamerplant past bij jouw woonstijl!

Op zoek naar een mooie kamerplant om de lege plek van de kerstboom op te vullen? In dit artikel lees je over populaire kamerplanten en welke bij jouw stijl past.

 

Bohemian

Ben jij gek op kleur en patroontjes? Een plant met grote, tropische bladeren kan daar heel mooi bij staan! Juist in drukke interieurs kan een plant met grote bladeren, bijvoorbeeld een Strelitzia Nicolai, voor een groen rust moment zorgen. Deze plant staat het liefst zo licht mogelijk, ze kunnen zelfs in de volle zon staan. Van water houden ze ook wel, 1x per week waarbij je in de zomer meer geeft dan in de winter. De pot mag tussen gietbeurten door net opdrogen. De Strelitzia Nicolai is bij ons verkrijgbaar vanaf 24,00; 110 cm hoog.

Andere planten in de bohemian stijl:

Gatenplant, Scindapsus, Ficus lyrata.


 

Scandinavisch

Bij een licht interieur kan je ook kiezen voor een lichte plant, zoals de varen: Phlebodium Aureum ‘Davana’. Deze plant combineert mooi met de lichte kleuren van een Scandinavisch interieur. Door de grijsblauwe kleur en sierlijk gekarteld blad is het een mooie verschijning. Daarnaast is hij onverwoestbaar en makkelijk in de verzorging. Deze varen voelt zich thuis op een lichte plek maar niet in de volle zon. Eens in de week aan de zijkant van de post watergeven is voldoende. De Phlebodium is een sterk luchtzuiverende plant. Via de huidmondjes van de bladeren worden schadelijke stoffen uit de lucht opgenomen in de plant of wortel en daarna afgebroken. Overdag zet de Phlebodium CO2 om in zuurstof en daarnaast brengt de plant waterdamp in de lucht, wat ook de luchtvochtigheid in huis verbeterd!

De Phlebodium is bij ons in Zoetermeer verkrijgbaar vanaf 3,99.

Andere planten in de scandinavische stijl:

Ficus benghalensis, erwtenplant, Tillandsia (luchtplant).

 

Industrieel

De Alocasia zebrina past met zijn stoere uiterlijk goed in een industriële kamer. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, dus voor elke ruimte is er een geschikte plant! De donkergroene bladeren steken mooi af bij donkere kleuren en ook de donkere strepen op de stelen matchen hier goed bij. De Alocasia zebrina gaat slap hangen als hij te weinig water heeft. Houd de grond constant licht vochtig. Qua standplaats houdt hij van een plek met veel zonlicht. De Alocasia zebrina is verkrijgbaar vanaf 8,99 (±25 cm hoog.)

Andere planten in de industriële stijl:

Alocasia, Euphorbia, Yucca.

Romantisch

Lichte kleuren en zachte materialen, dat zie je veel in huizen met een romantisch interieur. Een plant die hier mooi bij past is de Calathea orbifolia. Met zijn lichte strepen en ronde vormen is het een zachte plant die past bij een zacht interieur. Deze Calathea heeft sterke, luchtzuiverende eigenschappen en zet met de grote bladeren makkelijke CO2 om in zuurstof. De Calathea staat graag op een plek in de schaduw en houdt niet van direct zonlicht. Ze houden ook wel van water, voorkom dat de grond uitdroogt.

Andere planten in de romantische stijl:

Spartiphyllum (lepelplant), andere Calathea soorten, Orchidee.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vakantie met de kinderen in eigen tuin

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien. Veel mensen blijven dit jaar thuis vanwege bekende redenen, maar het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren.

Lees meer...
Lavendel: tuinplant van dit moment

Wie houdt er nu niet van lavendel? Het heerlijk geurende kruid bezorgt je meteen een vakantiegevoel, want het doet denken aan zonnige mediterrane landen, zoals Frankrijk.

Lees meer...
15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...