Bijzondere varens

Bijzondere varens

Deze maand is de varen de woonplant van de maand. Naast ons vaste assortiment varens (zoals de hertshoorn en de krulvaren) hebben wij ook een aantal bijzondere varens in ons assortiment. Doordat wij elke week zelf op zoek gaan naar bijzondere kamerplanten verschild ons assortiment van week tot week en hebben wij een uniek assortiment.

Asplenium nidus 'Campio'

De Asplenium Campio heeft brede, glanzende bladeren en is gemakkelijk in de verzorging. Ook is deze plant goed in het zuiveren van de lucht en verwijdert hiermee schadelijke stoffen uit de lucht.

Asplenium antiquum 'Leslie'

Deze nieuwere variant van de nestvaren heeft lange bladeren met unieke, krullende uiteinden. De plant heeft stevige, glanzende bladeren.

 

Asplenium antiquum 'Hurricane'

De bladeren van deze bijzondere varen draaien allemaal één kant op waardoor het lijkt of hij uit een wervelwind komt! In combinatie met de glanzend groene bladeren maken deze varen tot een echte eye-catcher.

Verzorging

De varens houden niet van direct zonlicht of donkere plekken. Houd de aarde vochtig maar laat de plant nooit in water staan. De aarde bovenop mag wat droog worden tussen het water geven. In de winter mag je minder water geven. Geef nooit water in het hart van de plant, maar op de aarde. Ook houdt de plant van een hogere luchtvochtigheid en kunnen daarom ook prima in de badkamer staan. Is de luchtvochtigheid te laat? Dan kan je de plant in een schaal met water zetten, dat om de plant kan verdampen. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...