Verrassen met Valentijn

Verander Valentijnsdag dit jaar van cliché naar verrassend door je geliefde te verwennen met Anthuriums. Deze exotische bloemen bestaan uit kleine kolven met opvallende hartvormige schutbladen die in verschillende kleuren variëren, van knalrood tot groen en zachtroze tot dieppaars. Zo vindt iedereen een geschikte kleur. Eén enkele anthurium is al voldoende om je liefde te tonen. Anthuriums zijn een perfecte keuze voor Valentijnsdag en bieden een frisse, opvallende aanvulling op de traditionele rode rozen. Deze exotische bloemen zijn niet alleen uniek en aantrekkelijk, ze blijven veel langer fris dan veel andere bloemen. Hierdoor kun je jouw liefde en waardering voor elkaar langer blijven tonen.

Waarom Anthuriums voor Valentijnsdag?

Wat maakt Anthuriums nou zo speciaal en geschikt voor Valentijnsdag? Wij geven je graag drie redenen:

  1. Ten eerste zijn ze verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, van knalrood tot roze en zalm tot dieppaars. Hierdoor is er voor iedereen een geschikte kleur te vinden.
  2. Bovendien zijn ze ook beschikbaar in verschillende maten, van kleine bloemen met een hart van 5 cm tot indrukwekkende varianten van 20 cm. Dit biedt niet alleen verscheidenheid, maar zorgt ook voor een indrukwekkende en verrassende presentatie.
  3. Anthuriums zijn ook zeer sterk en lang houdbaar, wat betekent dat je wekenlang kunt genieten van hun schoonheid. Dankzij de sterke steel zonder blad blijft het water in de vaas schoon, waardoor je nauwelijks hoeft te verversen. Dit bespaart tijd en moeite en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van deze prachtige bloemen.

Anthurium Valentijnsdag

Anthurium verzorging

Anthurium verzorging is eenvoudig en vereist weinig onderhoud. Hier zijn enkele belangrijke tips voor de verzorging van anthuriums:

  • Licht: Anthuriums houden van indirect zonlicht en kunnen niet tegen direct zonlicht. Plaats de bloemen op een plek met veel daglicht, maar zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

  • Water: Zorg ervoor dat de aarde in de bloempot altijd vochtig is, maar niet te nat. Overmatige watergift kan de wortels beschadigen en de bloem dood laten gaan.

  • Temperatuur: Houd de bloemen op een plek met een temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Ze houden niet van koude of warme lucht.

  • Bemesting: Bemest de bloemen regelmatig met speciaal bemestingsmiddel voor anthuriums om de groei en bloei te bevorderen.

  • Snoeien: Snijd regelmatig verwelkte bloemen af om nieuwe groei te bevorderen.

Met deze eenvoudige verzorgingstips geniet je het hele jaar door van gezonde en bloeiende Anthuriums.

Hoe Anthuriums presenteren?

Om het valentijnsfeest extra speciaal te maken, zet je kleine vaasjes met kort afgesneden anthuriumbloemen op tafel tijdens een romantisch diner. In plaats van een hoog boeket, dat soms in de weg zit, zorgen de kleine vaasjes voor een intieme en aangename sfeer. Hierdoor is het mogelijk om elkaar recht in de ogen aan te kijken tijdens het eten en heb je meer tijd om samen te genieten van elkaars gezelschap.

Anthurium Valentijnsdag

Koop Anthuriums in Zoetermeer

Kortom, anthuriums zijn een uitstekende keuze voor Valentijn en bieden een verfrissende en verrassende vervanging voor de traditionele rode rozen. Met hun verscheidenheid aan kleuren, formaten, sterkte en lange houdbaarheid zijn ze de perfecte manier om je liefde en waardering te tonen. Dus, als je iets nieuws en opvallends wilt proberen voor Valentijn, overweeg dan anthuriums als een geweldig cadeau.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...