BBQ tips

BBQ tips

Bent u ook al weer volop aan het BBQen? Wij hebben de BBQ tips voor een gezellige en heerlijke barbecue voor u op een rij gezet!

BBQ aanmaken

  • Houtskool of briketten? Houtskool wordt heter, maar brand snel op. Briketten zijn perfect voor lang BBQen op lagere temperaturen en bij het roken.
  • Gebruik aanmaakblokjes, het liefst zonder wasbenzine of kerosine, omdat deze stoffen stinken en de geur en smaak van deze stoffen ook in het vlees gaat zitten.
  • Leg een laag briketten of houtskool in de barbecue en doe de aanmaakblokjes (2-3 voor een kleine BBQ) in het midden. Duw ze goed naar beneden.
  • Steek de blokjes aan en als ze goed branden kun je de houtskool of briketten op en rond de vlammen leggen, zodat je een torentje maakt.
  • Wacht 15 tot 20 minuten voor je begint met barbecueën.

Elektrische of gas barbecue

Bij een gasbarbecue opent u eerst de deksel, draait u de gasfles open (zorg dat deze goed is aangesloten!) en gebruik de regelknop en ontsteking om de barbecue aan te zetten en de temperatuur in te stellen.

Bij een elektrische barbecue hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en de temperatuurregelaar op de hoogste stand te zetten. Wacht 25 minuten tot de BBQ heet is en u kunt beginnen!

Barbecue schoonmaken

  • Smeer het rooster voor gebruik in met olie om aangekoekte etensresten zo veel mogelijk te voorkomen (doe dit ook regelmatig tijdens het barbecueën).
  • Schoonmaken gaat het makkelijkst als de barbecue nog warm is.
  • Wrijf met een doorgesneden citroen over het rooster, zo wordt het makkelijker het rooster schoon te krijgen.
  • Gebruik een warm/ heet sopje met afwasmiddel om het vet en etensresten te verwijderen.
  • De deksel kan ook vettig worden, dit is met een ontvettende schoonmaakspray goed te verwijderen.
  • Bij elektrische barbecues of gasbarbecues zitten vaak grillroosters en bakplaten die je na gebruik meteen schoon kunt branden. Zet de BBQ op de hoogste stand en doe de deksel dicht. Na tien minuten kun je de resten met een borstel wegvegen (gebruik geen staalborstel! Die kan de roosters beschadigen).
  • Sommige barbecues hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen!

 Heeft u nog vragen? Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Zoetermeer

Klaar voor de barbecue!

Met deze handige tips bent u helemaal klaar voor het barbecue seizoen! Voor alle benodigdheden kunt u in ons tuincentrum in Zoetermeer terecht! U kunt uw vragen aan onze medewerkers stellen, zij adviseren u graag.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Een rondleiding over onze kerstshow

Het voelt misschien nog ver weg, maar voor u het doorheeft staan de kerstman en zijn rendieren voor de deur! Wie is er niet dol op de warmte, gezelligheid en sfeer die de kerstdagen met zich meebrengen? Waarom niet al nu dat kerstgevoel in huis halen? Onze kerstshow is af en klaar om u te voorzien van de nodige kerstinspiratie. Kom langs en ontdek de trends van dit jaar...

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...