Kerstbomen

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer met zich mee. In ons tuincentrum kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Het aantal soorten kerstbomen waaruit je kunt kiezen is groter dan ooit! De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken. Wij hebben het grootste assortiment kerstbomen van Zoetermeer! Van mini kerstboom tot aan de mooiste bomen tot 6 meter hebben op voorraad.

KerstshowGa voor een kant-en-klare kerstboom

Je kunt dit jaar ook de keuze maken voor een alternatieve kerstboom of een kant-en-klaar versierde kerstboom. Bij elke kerstboom (zonder kluit) wordt gratis ± 30 cm van de basis schoon geschaafd. Zo gaat de boom met gemak de standaard in! Ook kunnen wij met het Easy Fix systeem uw boom kant-en-klaar maken voor de bijpassende standaard.

Kerstboomstandaard en de kerstboom versieren

Top 5 kerstbomen

  1. De Nordmannspar of Kaukasische zilverspar is de meest populaire kerstboom, want hij heeft een mooie piramidevorm, glanzende, donkergroene en stompe naalden, stevige takken die niet snel doorbuigen, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
  2. De Servische spar of zilverspar heeft een sierlijke, compacte vorm met afhangende takken, glanzende, grijzig-blauwe en zachte naalden, geurt lekker en valt niet snel uit.
  3. De edele zilverspar (Picea procera) heeft takken die ook zeer geschikt zijn voor het maken van kerststukjes, zachte, glanzende grijzig-blauwe naalden, geurt lekker en valt nauwelijks uit.
  4. De blauwspar heeft een mooie piramidevorm met uitwaaierende ‘etages’, een mooie blauw-grijze gloed, scherpe naalden, valt niet snel uit en geurt bij aanraking.
  5. De traditionele kerstspar (Picea abies) is donkergroen en geurt heerlijk, maar heeft prikkende naalden en valt relatief snel uit.

echte kerstboom kopen in Den Haag

5 Kerstboomtips van ons

  1. Een kerstboom met kluit valt minder snel uit, maar is wel iets duurder dan een boom zonder kluit.
  2. Laat de boom eerst een paar dagen in een garage, schuur of berging wennen aan iets hogere temperaturen.
  3. Zaag bij een kerstboom zonder wortelkluit een stuk van ongeveer vijf centimeter van de stam en plaats de boom direct in water, zodat de boom voldoende water kan opnemen.
  4. Geef de boom regelmatig water. Een grote kerstboom kan door verdamping wel een liter water per dag verbruiken.
  5. Zet de boom niet naast of boven de verwarming of in direct zonlicht, want dan droogt hij sneller uit.

Kerstboomverlichting en kerstboom

Wil je meer lezen over echte kerstbomen? Klik dan hier. Ook voor kerstboomversiering, kerstboomverlichting en Lemax kersthuisjes hoef je niet verder te zoeken! Want zonder de mooie kerstboomlampjes is Kerst natuurlijk niet compleet!

Kunstkerstbomen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstshow