Kamerplanten

Naast het grote assortiment kamerplanten, van cactussen tot palmen, yucca's en orchideeën, hebben wij bij Tuincentrum de Driesprong natuurlijk ook diverse soorten potgrond en hydrokorrels, zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. Dankzij onze wekelijkse bezoek aan de veiling hebben wij, naast een grote standaard selectie, altijd een afwisselend assortiment unieke kamerplanten. Onze favoriete kamerplanten delen wij ook op Instagram!

Hoe zorg ik het beste voor mijn kamerplanten?

  • Plaats - Kamerplanten houden van licht. Soorten met gekleurd blad nog meer dan groene planten. Een plek bij het raam is het beste. Ideaal is een raam op het oosten of westen, zodat ze niet in de felle middagzon staan.
  • Grond - Verpot uw kamerplanten elk jaar en neem hiervoor altijd een goede potgrond. Er zijn speciale mengsels voor bijvoorbeeld cactussen, orchideeën en varens. Verpot kamerplanten in het vroege voorjaar, als het groeiseizoen nog niet begonnen is.
  • Water geven - Sommige kamerplanten hebben veel water nodig. Andere, zoals cactussen en vetplanten, kunnen met heel weinig water toe. Als de bladeren en stengels slap gaan hangen, is dat meestal een teken van watergebrek. Voor het overige is het een kwestie van goed naar uw planten kijken, dan leert u hun speciale wensen vanzelf kennen. Regelmatig sproeien met de plantensproeier wordt door bijna alle planten op prijs gesteld, vooral wanneer de centrale verwarming aan staat. Geef uw planten altijd water op kamertemperatuur en houd bij twijfel de regel aan: beter te weinig water dan teveel.
  • Voeding - De meeste planten hebben tijdens het groeiseizoen extra voeding nodig. Bij ons tuincentrum vindt u zowel universele kamerplantenvoeding als speciale meststoffen voor verschillende plantenfamilies.

In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Woonplant van de maand

Elke maand kiest het Bloembureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die wordt uitgekozen tot de 'Woonplant van de maand.' Lees hier alles over de woonplant van deze maand.

Meer weten?

Op deze pagina kunt u meer algemene tips lezen over kamerplanten. Op onze afdeling helpen onze kamerplantenexperts u graag met het uitkiezen van de perfecte kamerplant. Verder kunnen wij u helpen bij het oppotten van uw plant en beantwoorden wij graag al uw vragen. Ook kunt u via onze contact pagina vragen stellen. Wij zien u graag in ons tuincentrum in Zoetermeer!

Op onze kamerplanten afdeling: