Bomen, heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje.

Privacy in de tuin met bomen

Bomen kunnen ook goed zorgen voor privacy in de tuin. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een leilinde, deze werken ideaal als zonne-, wind- en privacyscherm! Bomen kunt u ook thuis laten bezorgen

Heesters

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten.  Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. Deze groenblijvende heesters geven 's winters kleur in de tuin en zorgen in de zomver voor een rustige achtergrond voor alle bloemen.

Wij verkopen:

  • groenblijvende heesters
  • zomerbloeiende heesters
  • winterbloeiende heesters
  • heesters met rood blad
  • heester voor in de schaduw
  • en meer!

Olijfboom

Om de tuin in mediterrane sferen te brengen hebben wij dit jaar ook een groot assortiment olijfbomen in alle soorten en maten (tot ca. 2 meter hoog). 

De conifeer: groenblijvende bomen en struiken

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is -zelfs in mooie vormen- maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

De plaats van de conifeer in de tuin is vooral afhankelijk van de volwassen omvang. Kijk daarom goed op het etiket hoe groot de conifeer kan worden en vraag bij twijfel advies aan onze tuinexperts. Zelfs dwergconiferen kunnen zich ontwikkelen tot behoorlijke struiken of bomen. 

boven hoek coniferen

Een complete tuin

Maak de tuin af met vrolijke bloemen zoals rozen, perkgoed of bloeiende vaste planten.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten