Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's.

Klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen.

Groenblijvende klimplanten

De bekendste groenblijvende klimplant is de klimop (Hedera). Deze is verkrijgbaar in veel verschillend maten en kleuren. Andere groenblijvende klimplanten zijn de toscaanse jasmijn, kamperfoelie, Clematis armandii en de winterjasmijn.

Een groene pergola

Wat is er leuker dan een pergola waar bloemen of fruit onder hangt? Ideale klimplanten hiervoor zijn de kiwi, druif en blauwe regen. Ook geurende planten zijn erg geschikt! Zo ruik je de heerlijke geur als je onder de pergola zit of er onderdoor loopt. Geurende klimplanten zijn bijvoorbeeld de toscaanse jasmijn en de kamerfoelie.

Naast klimplanten verkopen wij ook klimplantenrekken. Kom rustig langs om ons uitgebreide assortiment planten en benodigheden te bekijken.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten