Deze kamerplant past bij jouw woonstijl!

Deze kamerplant past bij jouw woonstijl!

Op zoek naar een mooie kamerplant om de lege plek van de kerstboom op te vullen? In dit artikel lees je over populaire kamerplanten en welke bij jouw stijl past.

 

Bohemian

Ben jij gek op kleur en patroontjes? Een plant met grote, tropische bladeren kan daar heel mooi bij staan! Juist in drukke interieurs kan een plant met grote bladeren, bijvoorbeeld een Strelitzia Nicolai, voor een groen rust moment zorgen. Deze plant staat het liefst zo licht mogelijk, ze kunnen zelfs in de volle zon staan. Van water houden ze ook wel, 1x per week waarbij je in de zomer meer geeft dan in de winter. De pot mag tussen gietbeurten door net opdrogen. De Strelitzia Nicolai is bij ons verkrijgbaar vanaf 24,00; 110 cm hoog.

Andere planten in de bohemian stijl:

Gatenplant, Scindapsus, Ficus lyrata.


 

Scandinavisch

Bij een licht interieur kan je ook kiezen voor een lichte plant, zoals de varen: Phlebodium Aureum ‘Davana’. Deze plant combineert mooi met de lichte kleuren van een Scandinavisch interieur. Door de grijsblauwe kleur en sierlijk gekarteld blad is het een mooie verschijning. Daarnaast is hij onverwoestbaar en makkelijk in de verzorging. Deze varen voelt zich thuis op een lichte plek maar niet in de volle zon. Eens in de week aan de zijkant van de post watergeven is voldoende. De Phlebodium is een sterk luchtzuiverende plant. Via de huidmondjes van de bladeren worden schadelijke stoffen uit de lucht opgenomen in de plant of wortel en daarna afgebroken. Overdag zet de Phlebodium CO2 om in zuurstof en daarnaast brengt de plant waterdamp in de lucht, wat ook de luchtvochtigheid in huis verbeterd!

De Phlebodium is bij ons in Zoetermeer verkrijgbaar vanaf 3,99.

Andere planten in de scandinavische stijl:

Ficus benghalensis, erwtenplant, Tillandsia (luchtplant).

 

Industrieel

De Alocasia zebrina past met zijn stoere uiterlijk goed in een industriële kamer. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, dus voor elke ruimte is er een geschikte plant! De donkergroene bladeren steken mooi af bij donkere kleuren en ook de donkere strepen op de stelen matchen hier goed bij. De Alocasia zebrina gaat slap hangen als hij te weinig water heeft. Houd de grond constant licht vochtig. Qua standplaats houdt hij van een plek met veel zonlicht. De Alocasia zebrina is verkrijgbaar vanaf 8,99 (±25 cm hoog.)

Andere planten in de industriële stijl:

Alocasia, Euphorbia, Yucca.

Romantisch

Lichte kleuren en zachte materialen, dat zie je veel in huizen met een romantisch interieur. Een plant die hier mooi bij past is de Calathea orbifolia. Met zijn lichte strepen en ronde vormen is het een zachte plant die past bij een zacht interieur. Deze Calathea heeft sterke, luchtzuiverende eigenschappen en zet met de grote bladeren makkelijke CO2 om in zuurstof. De Calathea staat graag op een plek in de schaduw en houdt niet van direct zonlicht. Ze houden ook wel van water, voorkom dat de grond uitdroogt.

Andere planten in de romantische stijl:

Spartiphyllum (lepelplant), andere Calathea soorten, Orchidee.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Zoetermeer geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...