Het opbouwen van een kerstshow, hoe gaat dat? 

Het opbouwen van een kerstshow, hoe gaat dat? 

Update 2021: Ook dit jaar zijn we weer begonnen aan de opbouw van de kerstshow! Dit jaar openen wij deze op 2 oktober. Blijf op de hoogte van de bouw via onze Instagram Stories! 

Begin oktober openen wij onze jaarlijkse kerstshow weer. Nu gaan we hard aan de slag om bijna de hele winkel om te gooien. Maar hoe gaat dat nou precies, zo’n kerstshow bouwen?

Het begint allemaal in oktober, 2018

Elk jaar bouwen wij met meer dan 30 collega’s aan een grootse kerstshow. Maar het eerste werk is veel eerder gedaan. Zelfs al in het jaar daarvoor! In oktober 2018 zijn onze inkopers naar China geweest, op zoek naar de nieuwste trends en om producten in te kopen voor de show van 2019. Daarna, in januari, gaan ze naar de Europese beurzen waar ze weer inkopen en inspiratie opdoen. Hierna zijn 80% van de kerstartikelen ingekocht.

Het tekenen

Dan wordt er een tijd hard gewerkt aan het voorjaar en staat de kerst op een lager pitje. Tot mei, want dan begint het werk aan de tekening. Om een goed idee te krijgen van waar we de thema’s plaatsen op de show, hoeveel ruimte we nodig hebben voor alle kerstballen en wat de beste route is, tekenen wij de hele kerstshow eerst uit op papier. Er wordt geschetst, gemeten en veranderd tot dat de tekening in augustus klaar is. Tegen die tijd is er ook al wat voorwerk gedaan voor het bouwen. Bepaalde stellingen en sfeer elementen kunnen we van tevoren al maken, dat scheelt in september weer tijd.

tekening kerstshow

De opbouw

Dan is het september, en mogen we weer echt aan de slag! De winkel is al wat leger vanwege onze uitverkoop in augustus, maar de rest van de zomerartikelen moeten ook nog opgeruimd worden. Deze worden veilig opgeborgen tot volgend jaar.

De winkel is leeg en er moeten een heleboel nieuwe wanden geplaatst worden. De kerstshow heeft een andere route dan normaal en dus wordt er flink afgebroken en gebouwd. Hiervoor werken we met een grote bouwploeg. Deze collega’s plaatsen o.a. nieuwe muren, bouwen tafels, leggen tapijt en maken het plafond donkerder om meer in de najaar sfeer te komen.

Het tijd voor de inrichting! Tafels worden gebouwd, stellingen in elkaar gezet en gevuld en decoratie hoeken worden versierd. Iedereen wordt opgetrommeld om te helpen, tegen het einde van de opbouw werken met zo’n 20-30 personen per dag aan de show! Na een paar werken hard werken is het het eerste weekend van oktober dan eindelijk zo ver, de kerstshow wordt geopend!

 

Bezoek onze show

Heb jij ook zo’n zin om onze kerstshow te bezoeken? Vanaf 5 oktober is onze hele winkel weer geopend en kan je weer bij ons terecht voor de nieuwste najaarstrends, woonaccessoires en kerstartikelen! Tijdens de opbouw kunt u niet door onze gehele winkel lopen, onze excuses voor het ongemak. De afdelingen hout & bestrating, buitenplanten, barbecue's, kamerplanten, tuingereedschap, ons Tuincafé en onze dierenwinkel  zijn nog gewoon bereikbaar.

Meer weten over onze kerstshow en de opbouw? Op Instagram Stories delen we af en toe een kijkje achter de schermen. Vergeet ons daar dus niet te volgen! Natuurlijk delen we ook informatie over onze kerstshow op Facebook en onze website. 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Zoetermeer heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Zoetermeer geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...