Gezien in de folder: voorjaarsschoonmaak!

Lenteklaar

Het is tijd om de tuin klaar te maken voor de lente. Want straks is het tijd om weer heerlijk te genieten van de tuin. Maar eerst aan de slag! Gazon en tuin bemesten, snoeien, terras en tuinpaden schoonmaken....het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak in de tuin.

Frisse start

Als de tuin schoon is, gaan we aan de slag met bomen, struiken en hagen. Het is nu een goede planttijd, want de bodemtemperatuur stijgt en nieuwe planten zullen daardoor snel starten met groeien. Graaf een ruim gat (twee keer zo groot als de potkluit), verbeter het plantgat met speciale aanplantgrond voor bomen & hagen en maak de wortels los. Zet de plant even diep in de grond als in de pot en geef grote bomen/struiken een boompaal. Maak het gat weer dicht en stamp de grond stevig aan. Zorg ervoor dat de grond wat lager is dan de rest van de tuin, zodat je makkelijk water kunt geven. Geef ook nog wat mest, zodat jouw nieuwe planten een superstart krijgen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Zoetermeer zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...