BBQ tips

BBQ tips

Bent u ook al weer volop aan het BBQen? Wij hebben de BBQ tips voor een gezellige en heerlijke barbecue voor u op een rij gezet!

BBQ aanmaken

  • Houtskool of briketten? Houtskool wordt heter, maar brand snel op. Briketten zijn perfect voor lang BBQen op lagere temperaturen en bij het roken.
  • Gebruik aanmaakblokjes, het liefst zonder wasbenzine of kerosine, omdat deze stoffen stinken en de geur en smaak van deze stoffen ook in het vlees gaat zitten.
  • Leg een laag briketten of houtskool in de barbecue en doe de aanmaakblokjes (2-3 voor een kleine BBQ) in het midden. Duw ze goed naar beneden.
  • Steek de blokjes aan en als ze goed branden kun je de houtskool of briketten op en rond de vlammen leggen, zodat je een torentje maakt.
  • Wacht 15 tot 20 minuten voor je begint met barbecueën.

Elektrische of gas barbecue

Bij een gasbarbecue opent u eerst de deksel, draait u de gasfles open (zorg dat deze goed is aangesloten!) en gebruik de regelknop en ontsteking om de barbecue aan te zetten en de temperatuur in te stellen.

Bij een elektrische barbecue hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en de temperatuurregelaar op de hoogste stand te zetten. Wacht 25 minuten tot de BBQ heet is en u kunt beginnen!

Barbecue schoonmaken

  • Smeer het rooster voor gebruik in met olie om aangekoekte etensresten zo veel mogelijk te voorkomen (doe dit ook regelmatig tijdens het barbecueën).
  • Schoonmaken gaat het makkelijkst als de barbecue nog warm is.
  • Wrijf met een doorgesneden citroen over het rooster, zo wordt het makkelijker het rooster schoon te krijgen.
  • Gebruik een warm/ heet sopje met afwasmiddel om het vet en etensresten te verwijderen.
  • De deksel kan ook vettig worden, dit is met een ontvettende schoonmaakspray goed te verwijderen.
  • Bij elektrische barbecues of gasbarbecues zitten vaak grillroosters en bakplaten die je na gebruik meteen schoon kunt branden. Zet de BBQ op de hoogste stand en doe de deksel dicht. Na tien minuten kun je de resten met een borstel wegvegen (gebruik geen staalborstel! Die kan de roosters beschadigen).
  • Sommige barbecues hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen!

 Heeft u nog vragen? Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Zoetermeer

Klaar voor de barbecue!

Met deze handige tips bent u helemaal klaar voor het barbecue seizoen! Voor alle benodigdheden kunt u in ons tuincentrum in Zoetermeer terecht! U kunt uw vragen aan onze medewerkers stellen, zij adviseren u graag.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...